Uutiset

IS & IL: Marin kommentoi "jauhojengi"-videoita: "En ole käyttänyt huumeita, luotin, ettei videoita vuodeta"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi videoita torstaiaamupäivällä Kuopiossa, missä puolueen eduskuntaryhmä pitää parhaillaan kesäkokousta. Kuva on tiistailta Helsingistä. Kuva: Markku Ulander

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi torstaina juhlimisvideoita, jotka ovat levinneet sosiaalisessa mediassa.

Iltalehti uutisoi keskiviikkona videoista, joilla Marin juhlii railakkaasti. Yksi somessa levinneistä videoista on ilmeisesti Instagramin tarinat-osiossa julkaistu kooste, johon on koottu useita videoita.

Video on katsottavissa IL:n jutusta. IL perustelee julkaisseensa videon poikkeuksellisesti siksi, että vaikka sen alkuperää ei tiedetä, videoilla esiintyvän pääministerin vuoksi videoilla on yhteiskunnallista painoarvoa.

Videolla juhlijat laulavat, halailevat ja tanssivat yhdessä muun muassa Antti Tuiskun Peto on irti -kappaleen tahtiin.

Joillakin videoista huudetaan ”jauhojengi”, minkä on tulkittu viittaavan siihen, että tilanteessa olisi käytetty huumeita.

Torstaiaamuna kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaati Twitterissä , että Marinin olisi käytävä huumeseulassa ”aivan jo pelkästään julkisuudessa käytävän keskustelun takia”.

Marin itse kommentoi videoita torstaiaamupäivällä Kuopiossa, missä puolueen eduskuntaryhmä pitää parhaillaan kesäkokousta.

Ilta-Sanomien mukaan Marin kertoi, että videot on kuvattu kesällä, ”muutama viikko sitten”, yksityisasunnossa. Marin myönsi juoneensa mietoja alkoholijuomia ja juhlineensa railakkaasti.

Iltalehden toimittajan kysyttyä, mitä ”jauhojengi” tarkoittaa, Marin vastasi, ettei hän tiedä. Väitteet huumeidenkäytöstä hän tyrmäsi.

– En ole käyttänyt huumeita, en ole käyttänyt mitään muuta kuin alkoholia.

Videoiden vuotamisesta pääministeri oli hyvin harmissaan.

– Tiesin, että minua kuvataan. Mutta luotin ettei niitä videoita vuodeta, IL kertoo Marinin kommentoineen.

Uusimmat

Fingerpori

comic