Uutiset

IS: Louhimies syyttää Yleä törkeästä kunnianloukkauksesta ja Ylen Jouko Jokista päätoimittajarikkomuksesta

Ohjaaja Aku Louhimies on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Ylen päätoimittajasta ja toimittajasta.
Yle teki juttua Aku Louhimiehen työmetodeista ohjaajana. Louhimies vaati jutusta oikaisua. Yle mukaan jutussa ei ole virheitä. Kuva: Kimmo Penttinen

Ohjaaja Aku Louhimies on jättänyt Helsingin poliisille tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta.

Louhimies on pyytänyt poliisia selvittämään, ovatko Yle, Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen ja virkavapaalla oleva toimittaja Sara Rigatelli syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen sekä päätoimittaja päätoimittajarikkomukseen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tutkintapyyntö liittyy Louhimiehen lokakuussa Facebookissa julkaisemaan väitteeseen, jonka mukaan hän menetti BBC:n häneltä tilaaman työn Ylen toimittajan takia.

Louhimiehen pesti BBC:n tilaamassa tv-sarjassa päättyi, kun Britannian yleisradioyhtiö sai tietää Ylen julkaisseen maaliskuussa näyttelijöiden kertomuksia suomalaisohjaajan epäasiallisesta käytöksestä kuvauksissa.

Rigatelli on myöntänyt Ilta-Sanomille kertoneensa BBC:lle Louhimiehen viime keväisestä kohusta. Yle on kuitenkin kiistänyt ohjaajan väitteet, joiden mukaan toimittajan yhteydenotto BBC:hen oli toimittajan henkilökohtainen yritys estää Louhimiehen työllistyminen.

Louhimies on halunnut Ylen tekevän oikaisun Rigatellin juttuun.

Louhimies totesi lehdelle, että ei halua tässä vaiheessa kommentoida tutkintapyyntöä. Samaa sanoi Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti