Uutiset

IS: Oulussa ja Helsingissä tuomituista seksuaalirikoksista yli puolet ulkomaalaisia

Vuoden 2018 aikana Oulun ja Helsingin käräjäoikeuksissa syytettynä oli runsaat sata epäiltyä. Syyllisiksi todettiin 82, joista yli puolet oli ulkomaalaistaustaisia.
Oulun ja Helsingin käräjäoikeuksissa tuomittiin yli 80 epäiltyä seksuaalirikoksesta. Vuonna 2018 tuomituista yli puolet oli ulkomaalaistaustaisia. Kuva: Jarno Juuti
Oulun ja Helsingin käräjäoikeuksissa tuomittiin yli 80 epäiltyä seksuaalirikoksesta. Vuonna 2018 tuomituista yli puolet oli ulkomaalaistaustaisia. Kuva: Jarno Juuti

Helsingin ja Oulun käräjäoikeuksissa vuonna 2018 tuomituista seksuaalirikollisista yli puolet on ulkomaalaisia, selviää Ilta-Sanomien selvityksestä.

Lehti sai käyttöönsä väestörekisteritiedot Helsingin ja Oulun käräjäoikeuksissa viime vuonna tuomittujen henkilöiden kansalaisuuksista ja syntymävaltioista. Nämä tiedot viittaavat siihen, että ulkomaalaistaustaisten osuus seksuaalirikoksista voi olla suurempi kuin tähän asti on tiedetty.

Vuoden 2018 aikana Oulun ja Helsingin käräjäoikeuksissa syytettynä oli runsaat sata epäiltyä, joista syyllisiksi todettiin 82.

Tuomittuja henkiöitä oli kaikkiaan 82, joista 43 oli ulkomaalaistaustaisia. Kantasuomalaisia tuomittuja oli 39. Lehden tietojen mukaan ulkomaalaistaustaisia henkilöitä tuomittiin enemmän Helsingissä kuin Oulussa.

Vuoden 2018 luvuissa Oulussa esille tulleet useat seksuaalirikosepäilyt eivät vielä näy.

IS:n tekemän selvityksen mukaan suomalaisten seksuaalirikokset painottuvat lapsiin, ulkomaalaistaustaisten tekemät rikokset aikuisiin.

Kantasuomalaisten tekemissä seksuaalirikoksissa uhri oli yleensä tekijälle jo ennestään tuttu, ulkomaalaistaustaisen tekijän uhri oli usein tuntematon.

Väestörekisteritiedot eivät ole lähtökohtaisesti julkisia, mutta Väestörekisterikeskus luovutti tiedot lehdelle tietosuojalain nojalla journalistiseen käyttöön. Rekisteritiedoista kansalaisuustiedot ilmenevät tasolla ”Suomi” tai ”muu kuin Suomi”.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti