Uutiset

IS: Puolustusvoimat suunnittelee drone-lennättäjäjoukkojen perustamista

Uuden lain myötä Puolustusvoimat voi myös puuttua vahingolliseen lennokin lennättämiseen.
Muun muassa pelastuslaitokset käyttävät jo nyt droneja esimerkiksi etsintätehtävissä. Arkistokuvassa Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen plaomestari Sami Hiltunen ja valmiuskoordinaattori Juha Alander. Kuva: Pekka Rautiainen

Puolustusvoimat suunnittelee uuden sodan ajan joukon perustamista, jonka vuoksi se on lähestynyt miehittämättömien lennokkien lennättäjiä. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Puolustusvoimat on lähettänyt kirjeitä ihmisille, jotka ovat harrastuksensa tai ammattinsa puolesta hakeneet Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta lupaa kopterin lennättämiseen. Heiltä on kysytty kiinnostusta toimia uudessa sodan ajan joukossa, joka mahdollisesti hyödyntäisi kaupallisten lennokkien suorituskykyjä.

 

Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo Ilta-Sanomille, että Puolustusvoimat selvittää dronejen käyttömahdollisuuksia, mutta ei tähdennä, millaiseen käyttöön ne voitaisi valjastaa.

Arhippaisen mukaan dramaattisia muutoksia Puolustusvoimien joukkorakenteeseen ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

Ilta-Sanomat kertoo myös, että tuoreen lakimuutoksen myötä Puolustusvoimilla on ensi vuoden alusta alkaen mahdollisuus puuttua voimakeinoin vahingolliseen dronejen lennättämiseen. Käytännössä Puolustusvoimat voisi siis pudottaa sen alueella lennätettävän lennokin.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic