Uutiset

Isä pelasti taaperon dingon kynsistä leirintäalueella Australiassa

Eläin raahasi nukkuvan lapsen asuntovaunusta. Kyseessä on jo kolmas dingojen hyökkäys samalla alueella.
Dingot viihtyvät enimmäkseen omissa oloissaan, mutta tämän vuoden aikana Australiassa on ollut jo kolme dingojen hyökkäystä. Niissä kahdessa on ollut osallisena lapsi. Kuva: STEVE MARSHALL
Dingot viihtyvät enimmäkseen omissa oloissaan, mutta tämän vuoden aikana Australiassa on ollut jo kolme dingojen hyökkäystä. Niissä kahdessa on ollut osallisena lapsi. Kuva: STEVE MARSHALL

Dingo raahasi taaperon ulos asuntovaunusta myöhään torstai-iltana Australian itärannikon Fraser Islandissa, joka on turistien suosima saari Queenslandissa.

14 kuukauden ikäinen poika oli nukkumassa asuntovaunussa, kun dingo pääsi sisään ja tarttui hampaillaan poikaa niskasta. Vanhemmat kuitenkin heräsivät lapsen itkuun ja lähtivät dingon perään.

Pojan isän onnistui irrottaa lapsi dingon hampaista. Alueella liikuskeli samaan aikaan myös muutamia muita dingoja

– Hän (isä) juoksi välittömästi perään ja pelasti poikansa ja onnistui hätistämään muutamia dingoja tiehensä, kertoi ensihoitaja Ben Du Toit paikalliselle medialle perjantaina.

Hyökkäyksessä lapsi sai pää- ja niskavammoja, ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Jo kolmas hyökkäys

Kyseessä oli jo kolmas dingojen hyökkäys tänä vuonna Fraser Islandissa, niistä kaksi viimeisintä ovat kohdistuneet lapsiin.

Vuonna 1980 vauvaikäinen Azaria Chamberlain katosi teltasta leirintäalueella Australiassa. Hänen äitinsä syytti tapahtuneesta dingoa. Lapsen ruumista ei kuitenkaan koskaan löytynyt, ja äitiä syytettiin lapsensa kuolemasta. Hän istui kolme vuotta vankilassa, mutta hänet vapautettiin myöhemmin. Vuonna 2012 oikeus julisti dingon tappaneen hänen tyttärensä. Tapauksesta on myös kirjoitettu kirja ja tehty elokuva.

Australianvillikoira eli dingo on suojeltu laji useilla alueilla. Dingojen arvellaan saapuneen Australiaan jo 4 000 vuotta sitten. Niillä on merkittävä rooli esimerkiksi Australian alkuperäisasukkaiden eli aboriginaalien kulttuurissa. Fraserin Islandin dingopopulaation arvellaan olevan 200 yksilön paikkeilla.

Queenslandin ympäristöviranomaiset muistuttavat, että yleensä dingot pysyttelevät kaukana ihmisistä.

– Aika ajoin dingot voivat tulla ihmisten läheisyyteen, ja silloin seurauksena voi olla yhteenotto, jolla voi olla ikävät seuraukset. Pysykää valppaina ja rauhallisina, ympäristöviranomaiset kehottavat verkkosivuillaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic