Uutiset

"Islam ei kuulu Saksaan" — poimintoja Saksan kolmanneksi suosituimman puolueen ohjelmasta

Alternative für Deutschland eli Vaihtoehto Saksalle -puolue on sunnuntain vaalien perusteella Saksan kolmanneksi suosituin puolue reilun 13 prosentin kannatuksella.

Puolueen vuoden 2016 ohjelmassa suhtaudutaan kriittisesti muun muassa euroon, Euroopan unioniin, ilmastonmuutokseen sekä vanhoihin poliittisiin päättäjiin. Yksi kovimmin kritisoiduista kohteista on kuitenkin islam.

-Islam ei kuulu Saksaan. Sen leviäminen ja muslimien määrän kasvaminen on Afd:n mielestä uhka valtiollemme, yhteiskunnallemme ja arvoillemme, ohjelmassa linjataan.

Ohjelmassa todetaan myös, että monet muslimit elävät lainkuuliaisesti ja ovat arvostettuja, hyvin sopeutuneita yhteiskunnan jäseniä. Afd nostaa kuitenkin terrorismin riskin ja radikaalin sharia-lainsäädännön islamin vaaratekijöiksi.

Islamia pitäisi Afd:n mukaan saarnata Saksassa pelkästään saksaksi, ja valtion pitäisi hyväksyä johtavat imaamit.

Maahanmuuttopolitiikassa Vaihtoehto Saksalle tiukentaisi rajavalvontaa myös EU:n sisällä, koska sen mukaan köyhemmistä EU-maista muutetaan Saksaan sosiaaliturvan perässä. Afrikan ja Lähi-idän pakolaisille puolue perustaisi ennemmin laadukkaita turvapaikkakeskuksia Euroopan ulkopuolelle, jotta lisää turvapaikanhakijoita ei tulisi Saksaan.

Sotaa pakoon lähteviä ihmisiä voitaisiin Afd:n mukaan ottaa pakolaisiksi, mutta heidän olisi lähdettävä sen jälkeen, jos olot kotimaassa rauhoittuvat.

Euroopassa Afd haluaisi nähdä paljon mieluummin vahvoja kansallisvaltioita kuin ”Euroopan Yhdysvallat”. EU:n pitäisi puolueen mielestä olla talousunioni, jossa valtioilla olisi löyhät suhteet toisiinsa. Eurosta pitäisi puolueen mukaan luopua, koska se ei ole sen mielestä toimiva ratkaisu. Juuri eurokriisi ja taloudellinen tuki Kreikalle olivat alkusysäys Afd:n synnylle.

Saksassa Afd satsaisi turvallisuuteen. Poliisien määrää pidetään riittämättömänä. Rikosoikeudellisen vastuun haluttaisiin alkavan 12 vuoden iässä. Ampuma-aseita koskevaa lainsäädäntöä ei saisi tiukentaa.

Saksan viimeaikaisia johtajia Afd moittii eliitiksi, joka turvaa puolueen mukaan omia etujaan kansan kustannuksella.

Afd pienentäisi Saksan julkista sektoria ja turvaisi perinteiseen saksalaiseen, kristilliseen kulttuuriin ja perinteisiin perhearvoihin.

Ilmastonmuutoksen osalta puolue toteaa ohjelmassaan, että ilmasto on aina muuttunut maapallolla ja hiilidioksidi on tärkeä osa elämää. Puolue lopettaisi julkisen tuen ilmastoa suojeleville järjestöille.

Ydinvoimalle Afd antaisi jatkoaikaa, mutta etsisi kiivaasti korvaavia vaihtoehtoja.

Ympäristön suojeleminen on Afd:n ohjelman mukaan tärkeätä. Esimerkiksi tuulivoimaloita ei saisi sijoittaa siten, että ne häiritsevät ihmisiä, eläimiä tai maisemaa. Afd kasvattaisi Saksan kalastuskiintiöitä Itämerellä, eikä lisäisi merellisiä suojelualueita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic