Uutiset

Italia määräsi pelastusalus Aquariuksen takavarikoitavaksi, syyttää vaarallisen jätteen käsittelemättä jättämisestä

Ranskassa seisovan aluksen takana olevat järjestöt kiistävät asian ja valittavat päätöksestä.
Pelastusalus Aquarius on seisonut kohta kaksi kuukautta Etelä-Ranskan Marseille'n satamassa.

Italia on määrännyt siirtolaisia Välimereltä pelastaneen kansalaisjärjestöjen Aquarius-aluksen takavarikoitavaksi, kertoo Politico.

Italialaistutkijoiden mukaan alus on jättänyt käsittelemättä 24 tonnia vaarallista jätettä, kertoivat italialaismediat. Lääkärit ilman rajoja ja SOS Mediterranée -järjestöt kiistävät aluksensa toimineen laittomasti.

Aquarius on seisonut Ranskassa Marseille’n satamassa syyskuusta lähtien, kun Panama kielsi sitä enää liikennöimästä lippunsa alla. Järjestöjen mukaan Panama toimi Italian hallitukselta saamansa kehotuksen mukaan.

Viimeinen alus

Aquarius oli viimeinen Välimerellä toimineista järjestöjen pelastusaluksista. Italia ja Malta ovat halvauttaneet alusten liikennöinnin.

– Kun lopetin järjestöjen alusten toiminnan, en pysäyttänyt vain laittomia siirtolaisia vaan myös myrkyllisen jätteen liikkumisen, tviittasi Italian sisäministeri Matteo Salvini.

Lääkärit ilman rajoja aikoo valittaa päätöksestä italialaiseen oikeusistuimeen.

– Etsintä- ja pelastustyömme on ollut kaksi vuotta likakampanjan kohteena. Meitä on syytetty julkisesti rikollisesta toiminnasta perustelematta. Humanitaarinen apu ja pelastusalusten toiminta Välimerellä on estetty, sanoi Lääkärit ilman rajoja -järjestön pelastustoiminnan johtaja Karline Kleijer. LM-FL

Uusimmat

Fingerpori

comic