Uutiset

Italia päästi vankeudesta kotiarestiin mafiapomoja, koska näiden pelättiin saavan vankilassa koronaviruksen

Oppositiojohtaja Matteo Salvini kritisoi päätöstä kovin sanoin.
Italialainen poliisi tutkii koiransa kanssa Milanossa pysäytettyä autoa maanantaina sen varmistamiseksi, että kuljettaja noudattaa koronaviruksen takia asetettuja rajoituksia. Kuva: epa08385628
Italialainen poliisi tutkii koiransa kanssa Milanossa pysäytettyä autoa maanantaina sen varmistamiseksi, että kuljettaja noudattaa koronaviruksen takia asetettuja rajoituksia. Kuva: epa08385628

Italia on päästänyt useita mafiapomoja vankilasta uusien koronavirukseen liittyvien sääntöjen nojalla, kertoi kansallinen mafian vastainen syyttäjä CNN:n mukaan.

Syyttäjä Federico Cafiero De Raho kertoi, että kotiarestiin vankilasta on siirretty Francesco Bonura, vaikutusvaltainen Sisilian Cosa Nostran johtaja, Vincenzo Iannazzo, Ndranghetan jäsen, sekä Pasquale Zagaria Casalesin klaanista.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi vankiloissa maan hallitus valtuutti viranomaiset siirtämään vankilasta kotiarestiin vangit, joilla olisi ollut korkeintaan 18 kuukautta tuomiotaan jäljellä.

De Raho sanoi, että kolme miestä oli aiemmin joutunut ”eristystoimenpiteiden kohteeksi” sen varmistamiseksi, että heillä ei ole ihmiskontakteja vankilan ulkopuolelle.

Kotiin päästyään he kuitenkin saavat tavata keitä haluavat.

Bonura joutui vankilaan 23 vuodeksi toimistaan mafia-organisaatiossa. Hänellä oli enää jäljellä yhdeksän kuukautta tuomiostaan.

Iannazzo sai vuonna 2018 yli 14 vuoden vankeustuomion osallisuudesta mafia-syndikaattiin. Hänen tiedetään olevan vaikutusvaltainen klaanijohtaja Lamezia Termen kaupungissa.

Zagaria pidätettiin vuonna 2007 ja hän sai 20 vuoden tuomion jäsenyydestä mafia-organisaatiossa. Häntä pidetään Casalesi-klaanin talousvastaavana.

Salvini: ”Tämä on hullua”

Mafiapomojen vapautus sai vastaansa kovaa kritiikkiä Italiassa.

– Tämä on hullua, sanoi oppositiopuolue Legan johtaja Matteo Salvini Facebook-videolla.

– Tämä on osoitus kunnioituksen puutteesta ihmisiä, maistraatteja, journalisteja, poliiseja ja mafian uhreja kohtaan.

Oikeusministeri Alfonso Bonafedo sanoi, että vankien vapauttamisesta päätettiin ”autonomisella ja itsenäisellä tavalla”. Viranomaiset harkitsevat kuitenkin kansallisen mafian vastaisen osaston mukaan ottamista kun lopullinen päätös tehdään.

Vankien määrä on pudonnut Italiassa helmikuun lopun jälkeen 6 500:lla. Tämä johtuu koronavirukseen liittyvistä määräyksistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic