Uutiset

Italian siltaturman uhriluku nousee – Italiassa etsitään syyllisiä siltaonnettomuuteen, jossa on kuollut ainakin 38 ihmistä

Italian hallinto vaatii turmasiltaa ja sen kautta kulkevaa A10-moottoritietä hallinnoivan ja huoltavan yhtiön johtohenkilöiden eroa.
Vihreä kuorma-auto on pysäköity aivan Morandi-sillan sortuman partaalle. Tiistaina sattuneessa siltaturmassa on kuollut ainakin 37 ihmistä.

Pelastustyöntekijät etsivät edelleen eloonjääneitä tiistaina romahtaneen sillan raunioista Italian Genovassa. Turmassa on tähän mennessä löydetty 38 kuollutta, vahvistaa Italian sisäministeriö uutistoimisto AFP:lle. Onnettomuus sai alkunsa, kun noin 50 metrin korkeudessa kulkenut silta romahti ja vei mukanaan kymmeniä autoja tiistaina iltapäivällä.

Keskiviikkona nosturit siirtelivät kuorma-auton kokoisia palasia murtuneesta sillasta. Sadat pelastajat etsivät edelleen elonjääneitä. Italiassa suru ja järkytys ovat vaihtuneet vihaksi maan hallintoa ja 1,2 kilometriä pitää siltaa kohtaan.

Hallinto sysää vastuun sillan omistavalle yritykselle

Maan hallinto on syyttänyt sillan yksityistä omistajaa tapahtuneesta. Italian liikenneministeri Danilo Toninelli on vaatinut Italian turmasillan toiminnasta vastaavia henkilöitä eroamaan.

The Guardian -lehden mukaan vielä ei tiedetä mikä oli sillan romahtamisen syynä. Sillalle on tehty huoltotöitä ennen onnettomuutta.

Toninelli vaati tänään moottoriteitä hallinnoivan ja huoltavan Autostrade-yhtiön johtohenkilöiden eroa

The Guardianin mukaan Toninelli sanoi italialaiselle RAI-televisiokanavalle, että maan hallitus aikoo peruuttaa Autostrade per l’Italian kanssa solmimansa hoitosopimuksen Genovasta Ranskan rajalle vievän A10-moottoritien osalta. Uutistoimisto Reutersin mukaan Italian hallitus kaavailee yritykselle myös sakkoja ja aikoo peruuttaa siltä tietullilupia.

Sisäministeri Matteo Salvini vaati aiemmin tänään tapauksen syyllisiä vastaamaan teoistaan. Tapauksen osalta on käynnistetty rikostutkinta.

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic