Uutiset

Italiassa alkaa uusi koronasulku

Huonontuneen koronavirustilanteen kanssa kamppailevassa Italiassa on alkamassa uusi tiukka koronasulku. Kuva Roomasta. Kuva: EPA

Huonontuneen koronavirustilanteen kanssa kamppailevassa Italiassa on alkamassa uusi tiukka koronasulku. Tästä päivästä lähtien suurin osa Italian alueista luokitellaan punaisiksi eli korkean riskin alueiksi. Alueiden asukkaat on määrätty pysymään kodeissaan ja lähtemään liikkeelle vain välttämättömistä syistä.

Punaisiksi luokitellut alueet ovat pääasiassa maan pohjois- ja keskiosissa. Myös oransseiksi eli keskitason riskin alueiksi luokitelluissa paikoissa museot, ravintolat ja baarit suljetaan, mutta koulut pysyvät edelleen auki toisin kuin punaisiksi luokitelluilla alueilla.

Pääministeri Mario Draghi kertoi perjantaina, että tiukemmat rajoitukset jatkuvat pääsiäiseen asti. Pääsiäisen ajaksi koko Italia luokitellaan punaiseksi.

Vuosi sitten Italia oli ensimmäinen koronaviruksen kurittama Euroopan maa. Nyt tilanne on jälleen huonontunut erityisesti aiempaa tarttuvampien virusmuunnosten vuoksi. Maassa on jo koettu kuukausia kestäneitä sulkuja ja pahin taantuma sitten toisen maailmansodan.

Tartuntamäärien perusteella Italiassa on alkanut nyt kolmas tartunta-aalto. Tilannetta huonontaa entisestään se, että sairaalat ja erityisesti teho-osastot ovat jo valmiiksi ylikuormittuneita.

Italia aloitti koronavirusrokotukset joulukuun lopussa. Aivan kuten muutkin Euroopan maat, myös Italia on kärsinyt viivästyksistä rokotetoimituksissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic