Uutiset Rooma

Italiassa koronavirukseen liittyviä kuolemia saattaa olla jopa 19  000 ilmoitettua enemmän

Sosiaaliturvalaitos vertaili tilastoitujen kuolemien määrää eri vuosilta.
Milanolainen kauppias valmistautui avaamaan omaa liikettään toukokuun puolessavälissä sen jälkeen, kun maassa alettiin hellittää koronavirusrajoituksia. Kuva: epa08419230
Milanolainen kauppias valmistautui avaamaan omaa liikettään toukokuun puolessavälissä sen jälkeen, kun maassa alettiin hellittää koronavirusrajoituksia. Kuva: epa08419230

Italiassa koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia saattaa olla lähes 19  000 enemmän kuin on aiemmin ilmoitettu, arvioi maan keskeinen sosiaaliturvalaitos INPS.

Italia on yksi pahiten koronaviruksesta kärsineistä maista maailmassa. Virallisten lukujen mukaan maassa on ollut koronavirukseen liittyviä kuolemia noin 32  500.

INPS vertaili tilastoitujen kuolemien määrää eri vuosilta. Tämän vuoden maalis-huhtikuussa Italiassa oli tilastoitu lähes 47  000 kuolemaa enemmän kuin yleensä samalla aikavälillä viiden viime vuoden aikana. Kuitenkin vain noin 28  000 kuoleman oli kerrottu liittyvän koronavirukseen.

Laitoksen mukaan on syytä olettaa, että myös muut keskiarvomääristä poikkeavat noin 19  000 kuolemaa liittyvät suurelta osin epidemiaan. Kaikki kuolemat eivät välttämättä selity suoraan koronavirustartunnalla, vaan esimerkiksi sillä, että epidemian aikana ihmiset eivät ole aina saaneet hoitoa muihin sairauksiin. Osa maan sairaaloista ylikuormittui epidemian pahimpina viikkoina.

Selvityksen perusteella ”ylimääräisistä” noin 19  000 kuolemasta valtaosa oli tilastoitu maan pohjoisosassa, johon epidemia osui erityisen rajusti.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan noin 60 miljoonan asukkaan Italiassa kuolemien määrä suhteessa väestön kokoon on yksi maailman synkimpiä. Miljoonaa asukasta kohden Italiassa on kuollut virukseen liittyen 537 ihmistä.

Suomessa vastaava suhdeluku oli perjantaiaamuna 55.

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic