Uutiset

Itävalta päästää Italiasta tulevia maahan enää vain poikkeustapauksissa

Sveitsin Genevessä lääkäri otti tiistaina näytteen mieheltä, jolla epäiltiin koronavirustartuntaa. Kuva: epa08283149
Sveitsin Genevessä lääkäri otti tiistaina näytteen mieheltä, jolla epäiltiin koronavirustartuntaa. Kuva: epa08283149

Itävalta ei päästä enää Italiasta tulevia ihmisiä maahan. Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz kertoi tiistaina, että Italiasta pääsee maahan vain poikkeustapauksissa koronaviruksen vuoksi. Lisäksi useat lentoyhtiöt peruivat tiistaina lentojaan Italiaan.

Italiassa on eniten koronavirustartuntoja Manner-Kiinan ulkopuolella: 9 172. Italiassa on kuollut 463 ihmistä viruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon.

Euroopan maista seuraavaksi eniten tartunnan saaneita on Espanjassa: 1 500.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa suljetaan keskiviikkona kaikki koulut, päiväkodit ja yliopistot kahden viikon ajaksi.

Suurin osa Espanjan koronavirustartunnoista on sattunut juuri Madridin alueella.

Opetus keskeytyy yli 1,5 miljoonalta koululaiselta ja opiskelijalta.

Espanjan terveysministeri Salvador Illa kehotti lisäksi The Local -sivuston mukaan madridilaisia tekemään etätöitä kotona.

Koronaviruksen varotoimet ovat iskeneet myös korkeisiin asemiin: Euroopan parlamentin italialainen puheenjohtaja Davide Sassoli on karanteenissa Brysselin kodissaan. Hän päätti itse karanteenista varotoimenpiteenä, koska hän oli käynyt Italiassa. Italiassa on eniten tartuntoja Euroopan maista.

– Parlamentti jatkaa työtään. Mikään virus ei pysty estämään demokratiaa, Sassoli sanoi lausunnossaan Reutersin mukaan.

Ranskassa kulttuuriministeri Franck Riester, 46, on yksi koronaviruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon sairastuneista.

Ranskassa on todettu 1 412 tartuntaa ja 30 ihmistä on kuollut.

Yleisötapahtumia kielletään

Varotoimena Itävallassa lopetetaan luennot yliopistoissa, ja hallitus rohkaisee yrityksiä sallimaan etätyön. Lisäksi maassa kielletään yli sadan ihmisen tilaisuudet sisätiloissa ja yli 500 ihmisen ulkoilmatilaisuudet.

Myös Puola kieltää kaikki massatapahtumat. Puolassa 17 ihmistä on saanut virustartunnan, ja osa heistä on vakavasti sairaana.

Päätös vaikuttaa maassa esimerkiksi toukokuun presidentinvaaleihin. Jatkokautta tavoitteleva presidentti Andrzej Duda on perunut kaikki kampanjansa yleisötilaisuudet.

Lisäksi esimerkiksi Tsekki sulkee koulut toistaiseksi ja kieltää yli sadan ihmisen tilaisuudet. Maassa 40 ihmistä on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic