Uutiset

Jalkapalloilija Emiliano Salaa kuljettaneen lentokoneen hylystä nostettiin ruumis

Englannin kanaalin pohjasta löytyi jalkapalloilijaa kuljettaneen pienkoneen hylky sunnuntaina. Huono sää on siirtänyt hylyn tutkimista.
AAIB:n kuva merenpohjasta löytyneestä hylystä. Kuva: HANDOUT

Britannian ilmailuonnettomuuksien tutkimuslaitos AAIB tiedotti myöhään keskiviikkona, että Englannin kanaalin pohjalta löytyneestä pienkoneen hylystä on nostettu ruumis. Ruumiin henkilöllisyyttä ei kerrottu.

Merenpohjasta löytynyt pienkone on sama, joka katosi matkallaan Ranskan Nantesista Walesiin Cardiffiin maanantaina 21. tammikuuta. Lentokoneen kuljettajana toimi David Ibbotson ja sen kyydissä oli yksi ainoa matkustaja, argentiinalaissyntyinen jalkapalloilija Emiliano Sala.

Pienkoneen hylky löytyi viime sunnuntaina. Muutamaa päivää aikaisemmin löytyi turmakoneen istuinpehmusteita Ranskan rannikolta.

Huono sää viivästytti hylyssä jo löydettäessä havaitun ruumiin nostamista. Myös koko hylkyä on yritetty nostaa, mutta sää esti aikeet.

Salaa muistettiin sekä Nantesissa että Cardiffissa

Emiliano Salan oli määrä siirtyä Nantesista Cardiff City -joukkueen pelaajaksi. Kaupunkien välillä ei ole suoraa reittiliikenneyhteyttä, joten hänen agenttinsa järjesti Salalle pienkonekyydin.

Cardiff Cityn pelaajat kunnioittivat Salan muistoa pitämällä päällään hänen kuvallaan varustettuja t-paitoja pelatessaan Bornemouthia vastaan lauantaina. Seuran faneilla oli katsomossa mukaan narsisseja, ja Salan nimeä laulettiin ottelun aikana.

Salan aiempi seura Nantes muisti Salaa pelissään 30. tammikuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic