Uutiset

Japanin kruununprinssi saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"

Kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko saapuvat heinäkuun alussa Suomeen. Pari vieraili Chilessä vuonna 2017. Kuva: Elvis Gonzalez / EPA
Kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko saapuvat heinäkuun alussa Suomeen. Pari vieraili Chilessä vuonna 2017. Kuva: Elvis Gonzalez / EPA

Japanin tuore kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko vierailevat Suomessa heinäkuun alussa.

Vierailu liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen. Kruununprinssipari viipyy Suomessa neljä päivää ja tapaa myös Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Kultarannassa.

Japanilaisen kulttuurin ystävät -yhdistyksen puheenjohtajan Ronny Rönnqvistin mukaan kruununprinssiparin vierailua voidaan pitää varsin harvinaisena. Hän muistaa, että Japanin keisariperheestä olisi tehty 2000-luvulla vain jokunen vierailu Suomeen. Yksi merkittävimmistä oli entisen keisarin Akihiton vierailu.

– Myös heinäkuun vierailu on suuri asia suomalaisille Japanin ystäville. Uskon, että moni haluaisi päästä näkemään parin, jos heidän tarkempi aikataulunsa vain julkistettaisiin, Rönnqvist sanoo.

Hänen mukaansa Japani kiinnostaa Suomessa erityisesti kulttuurinsa, mangan ja budolajien vuoksi.

Kruununprinssipari saapuu Suomeen tiistaina 2. heinäkuuta. Pari tutustuu vierailunsa ensimmäisenä päivänä esimerkiksi Kansallismuseoon, Ateneumiin ja Helsingin tuomiokirkkoon. Keskiviikkona pari laskee seppeleen Hietanimen hautausmaalle sekä vierailee Kultarannan lisäksi Turun linnassa ja Turun tuomiokirkossa. Torstaina kruununprinsessa vierailee esimerkiksi kirjasto Oodissa ja kruununprinssi Fallkullan kotieläintilalla. Lisäksi pari tutustuu suomalaiseen neuvolajärjestelmään.

Vaikka vierailu on puheenjohtaja Ronny Rönnqvistin mukaan hieno ele kruununprinssiparilta, merkittäviä kannanottoja on turha odottaa.

– Kyseessä on lähinnä pr-vierailu, jonka aikana tuskin puhutaan politiikasta.

Akishino nousi kruununprinssiksi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallasta, ja Japanin uudeksi keisariksi nousi tuolloin vanhin poika Naruhito.

Uusimmat

Fingerpori

comic