Uutiset

Japanin kyberturvallisuusministeri ei ole koskaan käyttänyt tietokonetta

Japanin hiljattain nimitetty kyberturvallisuus- ja olympiaministeri paljasti maan parlamentille, että hän ei ole koskaan käyttänyt tietokonetta. Hän on kuitenkin vastuussa vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisten kyberturvallisuudesta.

Yoshitaka Sakuradan, 68, nimitti virkaan viime kuussa pääministeri Shinzo Abe. Sakurada ei ole koskaan aiemmin ollut mukana hallituksessa 22 vuotta kestäneen parlamentissa olonsa aikana.

Ministeri teki paljastuksen parlamentin komitealle keskiviikkona, kun opposition parlamentaarikko kysyi häneltä, miten oli hänen tietokonetaitojensa.

– Olen ollut riippumaton 25-vuotiaasta saakka ja olen aina neuvonut henkilökuntaani ja sihteereitä tekemään sellaiset asiat, Sakurada vastasi.

– En ole koskaan käyttänyt tietokonetta.

Sakura myönsi, että hänen yksi hänen velvollisuuksistaan on huolehtia kyberturvallisuudesta kansalaisen näkökulmasta.

Häneltä kysyttiin, miten tietokoneen käyttöä osaamaton voi olla vastuussa kyberturvallisuudesta. Hän vastasi, että politiikasta päättää laaja joukko ihmisiä hänen toimistossaan ja hallituksessa. Hän oli vakuuttunut siitä, että asia ei ole ongelma.

Sakuradan vastaukset parlamentille ovat herättäneet kritiikkiä aiemminkin. Puhuessaan toiselle parlamentin komitealla ministeriltä livahti, että olympialaiset maksaisivat Japanille 1 500 jeniä (11,7 e), kun oikea luku on 150 miljardia jeniä (1,17 mrd e).

Hän syytti virheistään oppositiota sanomalla, että hän ei ollut saanut kysymyksiä etukäteen, vaikka näin oli tehty. Olympialaisiin liittyvissä tiedotustilaisuuksissa hänen yleisin vastauksensa on: ”En tiedä”.

Uusimmat

Fingerpori

comic