Uutiset

Japanissa kuollut yli 100 ihmistä rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi – tuhannet ovat myös ilman sähköä ja juomavettä

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt ovat ajaneet miljoonia ihmisiä pois kodeistaan Keski- ja Länsi-Japanissa. Tulvat ovat myös surmanneet ainakin 112 ihmistä ja kymmeniä on edelleen kadoksissa.

Japanin suurimman televisioyhtiön NHK:n mukaan kyseessä eniten kuolonuhreja vaatinut sateisiin liittyvä onnettomuus sitten vuoden 1983.

Viime viikolla sattuneiden kaatosateiden jälkeen useissa paikoissa sähköt ovat poikki, eikä puhdasta juomavettä ole saatavilla. Tilannetta pahentaa se, että tällä hetkellä alueella on ollut myös tukahduttavan kuumaa, kun yli 30 asteen helteet paahtavat kirkkaalta taivaalta.

-Emme voi kylpeä, vessa ei toimi ja ruokavarastomme hupenevat, totesi Miharan kaupungissa asuva Yumeko Matsui Reutersille.

Miharan kaupunki on ollut ilman vettä viime viikon lauantaista asti, ja maanantaihin mennessä noin 13 000 ihmistä oli ilman sähköä.

Vaikka jatkuvat sateet ovatkin alueella loppuneet, viranomaiset varoittivat vielä viikonlopun aikana yhtäkkisistä sadekuuroista ja ukkosmyrskyistä. Maavyöryjen riski oli myös edelleen olemassa erityisesti jyrkillä vuoristoalueilla.

Televisioyhtyiö NHK:n mukaan Hiroshiman hallintoalue on tällä hetkellä vakavimmin kärsinyt alue, jossa 44 ihmisen ilmoitetaan kuolleen. Kuolemantapauksia on raportoitu myös muun muassa Okayaman, Ehimen, Kioton, Yamaguchin, Fukuokan ja Kagoshiman alueilla.

Viranomaisten mukaan uhriluku voi vielä kasvaa, kun onnettomuuden todelliset vahingot selviävät.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic