Uutiset

Japanissa Osakan kaupungilta epätoivoinen vetoomus asukkaille: antakaa sadetakkinne sairaaloille, sillä suojavarusteet ovat loppu

Lääkärit askartelevat Japanissa suojavarusteita roskapusseista.
Nainen käveli Tokion Asakusassa suljettujen kauppojen editse tiistaina. Turistien suosima alue on koronaviruksen tyhjentämä. Kuva: epa08361923
Nainen käveli Tokion Asakusassa suljettujen kauppojen editse tiistaina. Turistien suosima alue on koronaviruksen tyhjentämä. Kuva: epa08361923

Japanissa Osakan kaupunki on kehottanut asukkaita luovuttamaan välittömästi muoviset sadetakkinsa, jotta niistä voidaan valmistaa sairaaloiden työntekijöille suojavarusteita koronaviruspotilaiden hoitotyöhön, kertoi Reuters.

Japani julisti viime viikolla pääkaupunkiin Tokioon ja kuuteen muuhun alueeseen hätätilan. Yksi alueista on noin 2,7 miljoonan asukkaan Osaka.

Koronavirukseen sairastuneiden määrä jatkaa kasvuaan myös Japanissa, jossa tartuntoja on todettu noin 8 200 ja 166 ihmistä on kuollut. Keskiviikkona sarastuneita oli Osakan alueella lähes 900. Tauti leviää etenkin Tokiossa ja Osakassa.

Kaikki värit käyvät

Osakan viranomaiset yrittävät epätoivoisesti paikata sairaaloiden suojavarustepulaa. Kaupungin nettisivuilla sanottiin, että minkä tahansa värinen tai tyylinen sadetakki sopii käyttöön, kunhan se on aikuisten kokoa.

Osakan pormestari Ichiro Matsui sanoi tiistaina, että sairaaloiden tarvitsemat suojavarusteet ovat lähes loppuneet.

– Osa hoitohenkilöstöstä joutuu käyttämään roskapusseja. Pyydämme että meihin ottavat yhteyttä kaikki, joilla on kotonaan käyttämättömiä muovisia sadetakkeja, hän vetosi.

Suojaimia käytetään useasti

Japanilaiset sairaanhoitoalan työntekijät ovat varoittaneet viiikkojen ajan, että systeemi on vaarassa romahtaa.

Reutersin haastattelemat sairaanhoitajat sanoivat, etteivät ole varmoja onko sairaaloissa riittävästi hengityssuojaimia ja suojahansikkaita kaikille työntekijöille.

Tokiossa osaa työntekijöistä on kehotettu käyttämään suojaimia uudelleen.

Maan terveysministeri Katsunobu Kato tapasi teollisuuden edustajia viime vikolla ja kehotti heitä kiihdyttämään suojavarusteiden valmistusta.

Sosiaalisessa mediassa on pilkattu samaan aikaan pääministeri Shinzo Aben kampanjaa, jossa hän lupasi lähettää uudellenkäytettäviä kankaisia hengityssuojaimia jokaiseen kotitalouteen.

Riippumatta perhekoosta kotitalous saa kaksi suojavarustetta. Twitterissä japanilaiset ovat pitäneet varusteiden lähettämistä verorahojen tuhlauksena.

Uusimmat

Fingerpori

comic