Uutiset

Jari Aarniota kuulustellaan tänään Vuosaaren palkkamurhan uudessa tutkinnassa – vangitsemisesta ei vielä päätöstä

Vuosaaren vanhan palkkamurhajutun tutkinta jatkuu tänään torstaina uusien kiinniotettujen kuulusteluilla.

Uutistoimisto STT ja Helsingin Sanomat kertoivat keskiviikkoiltana, että Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdyn palkkamurhan uudessa rikostutkinnassa on otettu kiinni Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio sekä häneen yhdistetty United Brotherhood -jengin entinen pomo Keijo Vilhunen.

Asianajaja Riitta Leppiniemi vahvisti Aarnioni kiinnioton Lännen Medialle torstai-iltana. Helsingin Sanomat kertoi torstaina, että Aarnio olisi pidätetty.

Vilhusen asianajaja ei kommentoinut asiaa keskiviikkona..

Jutun tutkinnanjohtajat kertovat torstaina aamupäivällä Lännen Medialle, että kuulustelut jatkuvat. Tutkinnanjohtaja Markus Laine keskusrikospoliisista kertoo, että Itä-Suomessa keskiviikkona kiinni otettu siviili on tuotu pääkaupunkiseudulle kuulusteluihin.

Laine kertoo, että kiinniotettua siviilimiestä epäillään osallisuudesta murhaan, mutta ei itse teon suorittamiseen.

Virkamiehen tutkinnasta vastaava johtaja kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto kertoo, että kyse on epäilyssä siitä, ettei virkamies ole tietoisuudestaan huolimatta pyrkinyt estämään palkkamurhaa. Hän ei ota kantaa virkamiehen osalta rikosnimikkeeseen eikä tämän henkilöllisyyteen.

Toistaiseksi ei ole päätetty, onko kiinniotetut määrä esittää vangittavaksi.

-Riippuu kuulusteluista, Haavisto sanoo torstaina.

Aarnion kanta on Leppiniemen mukaan, ettei poliisilla ollut aikanaan palkkamurhasta sellaista tietoa, jolla olisi voitu puuttua tekoon.

Vangitsemisvaatimukset tehtävä lauantaihin mennessä

Jos tutkinnassa päädytään esittämään käräjäoikeudelta vangitsemista, täytyy vangitseminen olla käsitelty lauantaina.

Helsingin hovioikeus vapautti Aarnion ja Vilhusen kesäkuun puolenvälin jälkeen odottamaan ratkaisua niin sanotusta tynnyrijutusta. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2016 Aarnion ja Vilhusen 10 vuoden vankeusrangaistuksiin muun muassa törkeistä huumausainerikoksista.

Aarniolla on myös lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyvässä haarassa.

Vuonna 2003 tehdyssä Vuosaaren palkkamurhassa tapettiin ruotsalais-turkkilainen Volkan Ünsal. Murhasta tuomittiin neljä ihmistä elinkautisiin vankeusrangaistuksiin.

Ünsalin ruumista ei koskaan löydetty.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic