Uutiset

Jarmo Viinanen määräyksestään lopettaa verovapaitten tuotteiden väärinkäyttö: ”Yksi tekijä vyyhdissä”

Suomen Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen arvelee, että hänen määräyksensä lopettaa verovapaitten tuotteiden väärinkäyttö Suomen Tukholman-suurlähetystössä on ”yksi tekijä” vyyhdissä, joka hänen ympärillään on käynnissä.

– En halua arvailla sen tarkemmin. Tiedän omat motiivini, tiedän, mitä itse teen, en tiedä muitten motiiveja ja silloin en viitsi arvailla, Viinanen kommentoi Lännen Medialle.

– Se on varmaan tässä kokonaisuudessa yksi tekijä, hän lisää.

STT uutisoi viime viikolla, että Suomen Tukholman-suurlähetystössä on kierretty veroja diplomaattistatusta hyväksi käyttäen. Osa virkamiehistä oli hankkinut verovapaita tuotteita edustuston työntekijöille, joilla ei ollut niihin oikeutta. Viinanen kertoi lopettaneensa lainvastaisen toimintatavan vuodenvaihteessa 2014—2015.

Iltalehti uutisoi heinäkuussa, että Viinasta epäillään seksuaalisesta häirinnästä.

Viinanen osallistuu tänään Helsingissä järjestettäville Suurlähettiläspäiville. Hän kertoo tavanneensa ulkoministeri Timo Soinin (ps.) viime viikolla.

– Keskusteltiin lähinnä tulevaisuudesta ja siitä, että miltä tulevaisuus näyttää ja minkälainen tulevaisuus minulla ulkoministeriössä on. Kaikki näyttää ihan hyvältä.

– Ei ole mitään tehtäviä sovittu, mutta ministerin kanssa on sovittu, että tästä ei synny mitään pitempiaikaista vahinkoa minulle. Tämän jälkeen ollaan taas puhtaalla pöydällä, Viinanen kommentoi.

 

Laura Myllymäki

 

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti