Uutiset

Järviradio kuuluu nyt Forssassa

Tammelalainen Veli-Matti Koski myhäilee nyt tyytyväisenä. Kolmen vuoden puhelinpommitus tuotti tulosta: Järviradio kuuluu nyt myös Forssan seudulla, taajuudella 92,8.

-Lounaishämäläiset saavat hyvän vaihtoehdon radio-ohjelmiin, hän lupaa.

Järviradiota on Etelä-Suomessa voinut kuunnella Helsingin, Riihimäen, Salon, Turun, Tampereen ja Rauman lähetyksinä, mutta Forssan seutu on aiemmin ollut pimeää aluetta.

Järviradion mukaan kanavan pitäisi kuulua katkeamatta, menipä seudulta sitten Turun, Tampereen tai Salon suuntaan, vaikka lähetysteho on pieni.

”Ei rokkia eikä hölötystä”

Koski on harjoittanut maatalouskonekauppaa yli 50 vuotta. Konekauppias on matkoillaan ympäri Suomen kuunnellut monia radiokanavia.

-Sitä kaipaa todella hyvää musiikkia ja kunnon ohjelmaa… Suomalaista tanssimusiikkia, sitä porukka haluaa kuunnella, vanhempi väestö kumminkin.

Hän uskoo tavallisten suomalaisten kaipaavan kunnon musiikkia ja ohjelmaa, eikä mitään rokkia ja hölötystä. Ylen tarjontaa hän pitää yksipuolisena:

-Hanurimusiikki tulee Ylellä vain kerran vuodessa, juhannuksena.

Järviradio täyttää hänen mielestään tarpeen: kanava soittaa kotimaista vanhaa tanssi- ja iskelmämusiikkia. On myös kaikennäköistä ohjelmaa: torstain eduskunnan kyselytunnista toivelevyihin ja tietokilpailuihin.

-Ei ole pakkosyöttöä. Radio soittaa, mitä kuuntelijat haluavat.

Koski mieli kuunnella Järviradiota kotikonnuillaankin ja alkoi soitella radion johtoon.

-En antanut periksi. Soittelin harvakseltaan ja sitten tiheämmin.

-On hieno homma, että tämä meni läpi, vaikka aluksi tuntui takkuiselta.

Kun radion johto taipui, Koski ryhtyi valmistelemaan lähetinaseman asennusta ja teki mittauksia. Optimaaliseksi paikaksi hän neuvotteli Jorma Pelto-Huikon kanssa Forssan vesitornin, jonka laelta maisema avautuu komeasti.

Lupa määräajaksi

Finnpanelin mittausten mukaan Järviradio on Suomen kuunnelluin kaupallinen radio päiväkuunteluajalla mitattuna: 3,5 tuntia päivässä.

Järviradion ohjelmapäällikkö, toimitusjohtaja Markku Mäenpää selittää menestystä sillä, että heidän kuuntelijansa eivät surffaile muilla kanavilla.

Forssan lähetyksellä on määräaikainen lupa touko-, kesä- ja heinäkuuksi. Syksyksi on tarkoitus hankkia tehokkaampi lähetin ja hakea lupa taas kolmen kuukauden jaksolle, sillä pysyvää lupaa ei ole haettavana. Taajuuksia koordinoivat valtioneuvosto ja Viestintävirasto.

-Tarkoitus on, että seuraavaan lupaan haemme kymmenkertaista tehoa. Silloin se kattaisi naapurikaupungitkin, Mäenpää sanoo. Lähetyksen taajuus voi tosin tällöin vaihtua. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic