Uutiset

Jatkokaudelle valittu Niinistö: "Ei ole mitään syytä muutoksiin vain muutosten vuoksi"

Toiselle presidenttikaudelleen valittu Sauli Niinistö kertoi yllättyneensä saamastaan äänimäärästä presidentinvaaleissa lehdistötilaisuudessa Säätytalossa. Niinistö valittiin sunnuntai-iltana jatkokaudelle.

-Se [tulos] on huomattavasti parempi kuin osasin odottaa, Niinistö vastasi.

Niinistön kannatus oli 62,7 prosenttia siinä vaiheessa, kun ääntenlaskenta oli saatu 100-prosenttisesti valmiiksi.

Oikeusministeriö vahvistaa tuloksen lähipäivinä. Kyseessä on ensimmäinen kerta nykyisen presidentinvaalitavan historiassa, kun tasavallan presidentti valitaan suoraan ilman, että vaalin toiselle kierrokselle tarvitsisi mennä.

Niinistö totesi lehdistötilaisuudessa sunnuntai-iltana, että presidentinvaalista järjestetään perustuslain mukaan toinen kierros vain, jos ensimmäisellä kierroksella ei yksikään ehdokas saa riittävää äänimäärää taakseen.

-Meillä meni mielestäni tämä keskustelu omituiseksi, kun yritettiin ymmärtää, ettei ole tarkoituskaan, että voidaan ensimmäisellä kierroksella presidentti valita, Niinistö sanoo.

Niinistön mielestä hänen saamansa kannatus kertoo myös, että hänen edustamallaan linjallaan ja työllään on niin ikään kannatus.

-Sen vuoksi ei ole mitään syytä muutoksiin vain muutosten vuoksi.

Ulkomaisen toimittajan kysymykseen Niinistö totesi, että hänen nykyinen linjansa pitää myös Venäjän suhteen.

-Meillä on Venäjän kanssa erilaiset lähtökohdat koskien Krimiä ja Itä-Ukrainaa, mutta ne asiat on puhuttu selviksi, että on erilainen näkemys, hän sanoi.

Niinistön jälkeen toiseksi presidentinvaalissa tuli vihreiden Pekka Haavisto 12,4 prosentin kannatuksella. Kolmanneksi sijoittui perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Huhtasaaren kannatus oli 6,9 prosenttia.

 

Katso videolta, miten Niinistö vastaa lehdistötilaisuudessa.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic