Uutiset

Jatkosodassa tähystäjänä palvelleen Juhani Eskolan muistoa kunnioitetaan ylilennolla

Luutnantti Eskola palveli Bristol Blenheim -pommikoneen tähystäjänä Pommituslentolaivue 42:ssa. Hän toimi sotavuosina myös sähkötyksen opettajana Ilmavoimien Viestikoulussa.
Ilmavoimat kunnioittaa Eskolan muistoa ylilennolla. Arkistokuva hornetista. Kuva: Eriika Ahopelto
Ilmavoimat kunnioittaa Eskolan muistoa ylilennolla. Arkistokuva hornetista. Kuva: Eriika Ahopelto

Jatkosodassa tähystäjänä palvelleen luutnantti Juhani Eskolan siunaustilaisuus järjestetään lauantaina 25. tammikuuta Helsingin Temppeliaukion kirkossa.

Eskola osallistui mekaanikkokurssille vuonna 1940 ja valmistui reserviupseerikurssi 54:ltä vuonna 1942. Jatkosodan aikana vuosina 1943–1944 Eskola suoritti tähystäjäkurssin, minkä jälkeen hän palveli Bristol Blenheim -pommikoneen tähystäjänä Pommituslentolaivue 42:ssa. Hän toimi sotavuosina myös sähkötyksen opettajana Ilmavoimien Viestikoulussa.

Ilmavoimat kunnioittaa Eskolan muistoa ylilennolla. Karjalan lennoston F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä lentää Temppeliaukion kirkon yli kello 14.00–14.30 välisenä aikana noin 300 metrin korkeudessa. Lentoturvallisuuden vuoksi ilmavoimista muistutetaan, että dronejen lennätyskorkeuden on oltava alle 150 metriä. Ylilennolla on säävaraus.

Uusimmat

Fingerpori

comic