Uutiset

JHL:n lakko laittaa lapset eväslinjalle kymmenillä paikkakunnilla, yrittäjien järjestämä ruokatarjoilu koetaan liitossa syyllistämiseksi

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pitää yrittäjien koululaisille järjestämiä ruokatarjoiluja liiton jäsenten syyllistämisenä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton kaksipäiväinen lakko tuntuu noin 50 paikkakunnalla. Lakkoon osallistuu maanantaina ja tiistaina yli 10 000 työntekijää.

Lakko vaikuttaa maanantaina ja tiistaina kuntien ja kaupunkien ruokapalveluihin, siivoukseen, kiinteistöhuoltoon sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuritoimen palveluihin.

Suurin vaikutus lakolla on päiväkotilasten ja koululaisten ruokahuoltoon. Osassa kunnista pystytään tarjoamaan lämmin ruoka, toisissa mennään näkkäri- ja jukurttilinjalla. Monet koulut ja päiväkodit ovat kehottaneet varaamaan lapselle mukaan eväitä.

Lakko on herättänyt myös talkoohenkeä. Ainakin Ylöjärvellä vanhemmat tekevät ruokaa lapsille talkoilla koulun pihalle tuodussa kenttäkeittiössä.

Eräillä paikkakunnilla Suomen Yrittäjien jäsenyritykset aikovat tarjota lapsille lämmintä ruokaa.

– JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että yrittäjät syyllistävät toiminnallaan naisia ja haluavat keskiaikaisella tavalla vaientaa heidät,

– Miten Suomen Yrittäjien ruokajakelussa huolehditaan katkeamattomasta kylmäketjusta, erikoisruokavalioista ja hygieniasta. Onko jakelijoilla hygieniapassit? Entä miten toteutuu laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä? Onko turvallista lähettää päiväkoteihin ja kouluihin tuntematonta väkeä, Niemi-Laine kysyy.

Maksuton ruoka tarjotaan normaalioloissa esi- ja peruskoulun oppilaille sekä lukion ja ammatillisen perusasteen opiskelijoille. Kouluruokaa on tarjottu kaikille oppivelvollisuuskoulujen oppilaille vuodesta 1948 lähtien. Nykyisin noin 900 000 koululaista ja opiskelijaa nauttii päivittäin maksuttoman aterian.

Uusimmat

Fingerpori

comic