Uutiset

Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin veroasiat osavaltion oikeusministeriön tutkintaan

Presidentti Donald Trump on toistuvasti hyökännyt seuraavaa presidenttiä vastaan vetoamalla tämän pojan taloudellisiin kytkentöihin.
Hunter Biden (vas.) oli isänsä Joe Bidenin mukana tämän vieraillessa varapresidenttinä Pekingissä joulukuussa 2013. Kuva: epa08873567
Hunter Biden (vas.) oli isänsä Joe Bidenin mukana tämän vieraillessa varapresidenttinä Pekingissä joulukuussa 2013. Kuva: epa08873567

Yhdysvaltain seuraavan presidentin Joe Bidenin poika Hunter Biden sanoi keskiviikkona Delawaren osavaltion oikeusministeriön tutkivan hänen veroasioitaan. Presidentti Donald Trump ja republikaanit hyökkäsivät vaalikamppailun aikana Joe Bidenia vastaan toistuvasti tämän pojan kautta.

Asiasta kertovat Reuters ja CNN.

– Otan tämän asian hyvin vakavasti, mutta olen varma, että ammattimainen ja objektiivinen tutkimus näistä asioista osoittaa, että olen hoitanut asiani laillisesti ja asianmukaisesti veroalan ammattimaisten neuvonantajien avulla, Hunter Biden sanoi lausunnossaan.

Hän kertoi kuulleensa tutkimuksesta tiistaina syyttäjien ilmoittaessa asiasta hänen asianajajalleen.

Joe Bidenin siirtymäkauden ryhmä julkaisi keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan Biden on ”syvästi ylpeä pojastaan, joka on taistellut vaikeita haasteita vastaan mukaan lukien ilkeät henkilökohtaiset hyökkäykset viime kuukausina tullakseen vain vahvemmaksi”.

Rahanpesusyytöksiä Kiinassa

CNN:n mukaan tutkijat ovat selvittäneet monia finanssiasioita, kuten sitä, rikkoivatko Hunter Biden ja hänen kumppaninsa rahanpesua koskevia lakeja liiketoimissaan ulkomaisten valtioiden, erityisesti Kiinan kanssa.

Tutkimus alkoi jo vuonna 2018, siis ennen kuin Trumpin vahva tukija William Barr ryhtyi oikeusministeriksi, kertoi kaksi asiasta perillä olevaa henkilöä CNN:lle.

Kampanjan aikana Trump ja republikaanit nostivat esiin Hunter Bidenin intressikonfliktit suhteessa hänen isäänsä kun Hunter oli ukrainalaisen energiayrityksen johtokunnassa ja hänen isänsä demokraattipresidentti Barack Obaman varapresidenttinä.

Edustajainhuone asetti Trumpin syytteeseen vallan väärinkäytöstä ja oikeuden toteutumisen estämisestä, mutta senaatti vapautti hänet syytteistä helmikuussa. Taustalla olivat Trumpin yritykset painostaa Ukrainaa tutkimaan Bidenien asioita.

Kampanjansa aikana Trump kehotti Kiinaa tutkimaan Hunter Bidenin osuutta rahastoon, joka pyrki hankkimaan kiinalaista pääomaa. Trump syytti Hunter Bideniä siitä, että tämä olisi yrittänyt hyödyntää asemaansa saadakseen Kiinan taloudellisen tuen investoinneilleen.

Presidentti ei kuitenkaan koskaan esittänyt todisteita syytteidensä tueksi. Hunter Biden on toistuvasti kiistänyt syyllistyneensä vääryyksiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic