Uutiset

Joensuussa jo toinen baaripuukotus lyhyen ajan sisään – kaupungin edustaja pitää tapauksia yksittäisinä mutta huolestuttavina

Joensuussa on sattunut jo kaksi vakavaa puukotustapausta ravintolassa muutaman kuukauden sisään. Torstain ja perjantain välisenä yönä ainakin kolmea ihmistä puukotettiin Ilona-yökerhossa kaupungin keskustassa. Yksi uhreista oli tilanteeseen väliin mennyt ravintolan vahtimestari.

Edellinen tapaus sattui vappuaaton vastaisena yönä, jolloin joensuulaisessa Bepop-yökerhossa puukotettiin nuorta miestä. Uhri sai hengenvaarallisia vammoja. Poliisi on tutkinut tapausta tapon yrityksenä.

Joensuun kaupungin kansliapäällikkö Jari Horttanainen pitää puukotuksia valitettavina mutta yksittäisinä tapauksina, joiden ennakoiminen on hyvin vaikeaa. Horttanaisen mielestä kaksi lähekkäin sattunutta baaripuukotusta eivät kerro yleisestä ilmapiirin muutoksesta kaupungissa.

-Missään tapauksessa ei ole havaittavissa mitään poikkeavaa, josta tämä voisi johtua. Toki olemme huolestuneita, ja tilanne pitää ottaa vakavasti, Horttanainen kommentoi Lännen Medialle.

Horttanainen korostaa, että rikosten tutkinta kuuluu poliisille eikä kaupunki puutu siihen. Hän uskoo, että tapaukset käydään kuitenkin piakkoin läpi kaupungin turvallisuussuunnittelun yhteydessä.

-Turvallisuussuunnittelussa meillä on jatkuva yhteistyö eri viranomaisten, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen, kanssa. Nämä tapaukset otetaan siellä varmasti esille ja mietitään, onko jotakin, mitä voisimme tehdä.

Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa Joensuun kaupungissa on noin 76 000 asukasta, joista noin 55 000 asuu kantakaupungin alueella ja loput maaseudulla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic