Uutiset

Johaug hirvittävässä iskussa yhdistelmäkilpailussa –  Pärmäkoski pettyi kahdeksanneksi, Iivo miesten neljäs

Therese Johaug juhli voittoaan Seefeldissä. Kuva: PETER SCHNEIDER

Norjan Therese Johaug palasi voittajana arvokilpailuihin neljän vuoden jälkeen.

Vuonna 2015 Falunissa muun muassa yhdistelmäkilpailun voittanut Johaug oli matkan valtias myös Seefeldissä. Johaug lähti jo 7,5 kilometrin perinteisen osuuden alussa pitämään kovaa vauhtia ja varmisteli voittonsa 7,5 kilometrin vapaan osuudella.

Johaugilta jäivät dopingpannan takia väliin vuoden 2017 MM-kilpailut ja viime talven olympialaiset.

–  Tämä oli suuri unelma. Itku meinaa tulla, Johaug nieleskeli kenttähaastattelussa.

–  Olen tehnyt kovasti töitä, ja tiimi on auttanut minua läpi näiden aikojen. Sukset olivat hyvät ja aivan kuin lensin ladulla, 30-vuotias Johaug jatkoi.

Yhdistelmäkilpailun voitto meni Norjaan viidensissä MM-kilpailuissa peräkkäin.

Krista Pärmäkoski oli yhdistelmäkilpailun mitaleilla kaksi vuotta sitten Lahdessa ja viime talvena Pyeongchangissa, mutta hyytyi nyt sijalle kahdeksan.

–  Mitalia odotin, mutta siihen ei pystytty. Krista joutui liian koville perinteisellä. Ilmeisesti hän lähti liian matalalla suksella liikkeelle, Suomen hiihtäjien päävalmentaja Matti Haavisto summasi Ylen televisiohaastattelussa.

Pärmäkoski pettyi

Pärmäkoski ei päässyt perinteisen osuudella Johaugia seuranneen kolmen hiihtäjän ryhmän Natalia Neprjajevan, Ingvild Flugstad Östbergin ja Astrid Uhrenholdt Jacobsenin perään.

–  Therese oli aluksi pussissa, mutta vauhti kasvoi saman tien, kun hän pääsi siitä. Yritin ottaa perinteisellä kiinni ja hyödyntää nousuosuuksia. Tiesin omat limiitit, pettynyt Pärmäkoski tuumi Ylelle.

Kilpailun toinen oli Östberg ja kolmas Neprjajeva.

Pärmäkosken jälkeen muut suomalaiset olivat Laura Mononen 12:s, Eveliina Piippo 23:s ja Johanna Matintalo 32:s.

–  Lauralta hyvä hiihto. Hän jatkoi siitä, mitä osoitti Otepäässä, Haavisto sanoi.

Iivo kirosi mokaansa

Suomen Iivo Niskanen pysyi lähes koko kilpailun ajan mitalitaistelussa pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailujen yhdistelmäkilpailussa Itävallan Seefeldissä. Niskanen kaatui noin neljän kilometrin kohdalla juottopisteellä ja joutui kirimään takaisin kärkiryhmään perinteisen osuudella.

–  Olihan se kova hiihto. Olisi ollut uran paras hiihto ilman sitä amatöörimäistä munausta. Pitää katsoa videolta, mitä siinä tapahtui, Niskanen viittasi Ylen televisiohaastattelussa törmäilyyn juottopisteellä.

Seuraavan kerran hän putosi viimeisessä nousussa, kun Sjur Röthe, Aleksandr Bolshunov ja Martin Johnsrud Sundby karkasivat mitaleille Röthen johdolla.

–  Kaatuessa sattui vasempaan takareiteen. Lopussa jalka oli jo krampissa. Muuten pystyin jotenkin selviämään vapaasta, Niskanen kuittasi.

Niskanen kilpailee sunnuntaina Ristomatti Hakolan kanssa parisprintissä. Niskanen ei kuitenkaan uskonut, että lauantain tälli olisi niin paha, että häiritsisi sunnuntaina.

–  Otetaan sieltä, mitä on otettavissa, Niskanen mietiskeli.

Matti Heikkinen oli 12:s, Perttu Hyvärinen 23:s ja Antti Ojansivu 33:s.

 

Artikkeli päivitetty kokonaisuudessaan 23.2. klo 13.15.

Lisätty miesten osuus klo 17.25.

Uusimmat

Fingerpori

comic