Uutiset

Johtava asiantuntija: Britannialta voi kestää puoli vuotta palata takaisin "normaaliin"

Tohtori Jenny Harriesin mukaan tämä ei tarkoita, että täydellinen eristys jatkuisi näin kauan.
Terveydenhuollon työntekijät ottivat koronavirustestin autossa istuvalta henkilöltä Lontoossa sunnuntaina. Kuva: epa08330484
Terveydenhuollon työntekijät ottivat koronavirustestin autossa istuvalta henkilöltä Lontoossa sunnuntaina. Kuva: epa08330484

Britannialta voi kestää kuusi kuukautta palata ”normaaliin” koronaviruspandemian keskeltä, sanoi Englannin apulaisterveydenhuoltopäällikkö sunnuntaina BBC:n mukaan.

Tohtori Jenny Harries sanoi hallituksen päivittäisessä koronavirustiedotustilaisuudessa, että ”tämä ei tarkoita, että me olisimme täydessä eristyksessä kuusi kuukautta”.

Hän sanoi kuitenkin, että Britannian on oltava ”vastuullinen” toimissaan ja sosiaalisen eristäytymisen toimenpiteitä tulisi vähentää ”asteittain”.

Koronavirukseen kuolleiden määrä nousi Britanniassa sunnuntaina 1 228:aan.

Kuolleiden joukossa oli Amged El-Hawrani, 55-vuotias lääkäri Queen´s Hospital Burtonista. Viime viikolla kuoli elinsiirtoihin erikoistunut konsultti.

Tohtori Harries sanoi, että hallitus aikoi tutkia eristystoimenpiteiden jatkoa ensi kerran kolmen viikon jälkeen.

Hän kuitenkin varoitti suurta yleisöä, että ”takaisin normaaliin elämään paluuta ei ole nopeasti”. Se olisi hänen mukaansa vaarallista.

Vaarana on, että tautitapausten määrä kohoaisi uuteen huippuun.

Harriesin mukaan oli kuitenkin myös mahdollista, että rajoitustoimenpiteet kestävät jopa pitempään kuin kuusi kuukautta.

Viruskuolemista hän sanoi, että kuolinluvut pahenevat vielä viikon-kaksi, minkä jälkeen voidaan katsoa, onko tiedossa helpotusta.

Britannia tilaa yli 10 000 hengityskonetta

Britannia ilmoitti maanantaina tilanneensa yli 10 000 hengityskonetta yhtymältä, jossa on mukana johtavia ilmailuun, tekniikkaan ja Formula 1 -kilpa-autoiluun liittyviä yhtiöitä. Tuotannon pitäisi alkaa jo tällä viikolla.

Ryhmässä ovat mukana Airbus, BAE Systems, Ford ja seitsemän Formula 1 -tiimiä.

– Tässä yhteenliittymässä on joitakin maailman innovatiivisimmista yhtiöistä, sanoi Dick Elsy, joka johtaa yhteenliittymää.

– Olen vakuuttunut siitä, että tällä yhtymällä on taito ja välineet pelastaa ihmishenkiä.

Britanniassa oli alun perin vain 5 000 hengityskonetta kansallisen terveydenhuollon NHS:n käytössä. Laitteista on ollut huutava pula.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic