Uutiset

Jorma Ollila on ehdolla Alma Median hallituksen puheenjohtajaksi

Jorma Ollilasta on tulossa Alma Median hallituksen puheenjohtaja.

Mediayhtiö Alma Median osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa Nokian entistä pääjohtajaa Jorma Ollilaa Alma Median hallitukseen ja sen puheenjohtajaksi.

Nimitystoimikunnan tehtävänä on valmistella hallituksen jäsenten valintaan ja palkitsemiseen liittyvät ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle. On hyvin todennäköistä, että nimitystoimikunnan ehdotus hyväksytään.

Alma Media Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään 15. maaliskuuta.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valitaan uudelle toimikaudelle, joka jatkuu seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka hallituksen nykyiset jäsenet: Peter Immonen, Esa Lager, Alexander Lindholm, Petri Niemisvirta, Päivi Rekonen ja Catharina Stackelberg-Hammarén ja että uudeksi hallituksen jäseneksi valitaan Jorma Ollila.

Nimitystoimikunta ehdottaa lisäksi, että Jorma Ollila toimisi hallituksen puheenjohtajana ja Petri Niemisvirta hallituksen varapuheenjohtajana.

Jorma Ollila on Otava Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja, ja Otava Oy kuuluu Alma Median omistajiin.

Ollila on myös Milttonin hallituksen puheenjohtaja sekä Xinova LLC:n hallituksen puheenjohtaja.

Ollila on toiminut Royal Dutch Shell Plc:n (2006–2017), Nokia Oyj:n (2006–2012) ja Outokumpu Oyj:n (2013–2018) hallituksen puheenjohtajana.

Ollila oli Nokia Oyj:n pääjohtaja sekä johtokunnan puheenjohtaja 1999–2006 sekä Nokia Oyj:n toimitusjohtaja ja johtokunnan puheenjohtaja 1992–1999.

Vuonna 1950 syntynyt Ollila on koulutukseltaan muun muassa valtiotieteiden maisteri ja diplomi-insinööri.

Alma Median hallituksen jäsenille maksettaisiin ehdotuksen mukaan vuoden 2020 varsinaiseen yhtiökokoukseen päättyvältä toimikaudelta seuraavat vuosipalkkiot: hallituksen puheenjohtajalle 62 500 (aikaisemmin 40 000) euroa vuodessa, varapuheenjohtajalle 40 000 (aikaisemmin 32 000) euroa vuodessa ja muille jäsenille 32 500 (aikaisemmin 27 000) euroa vuodessa.

Alma Median tuotteita ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Affärsvärlden, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster.

Uusimmat

Fingerpori

comic