Uutiset

"Jos Juice eläisi nyt, hän olisi räppäri" – Suomirokista kertovat elokuvat toistavat itku kurkussa suomalaisen musiikin tarinaa

Alussa oli Juice. Hän loi suomirockin kielelliset perusteet ja tuhosi itsensä viinalla. Moni seurasi perässä. "Rock oli aluksi tahra, sitten kapinaa ja nykyisin nostalgista kulttuurihistoriaa", kirjoittaa rokkarin elämää 1980-luvulla elänyt elokuvakriitikko Kari Salminen.
jos Juice Leskinen eläisi ja aloittaisi nyt, hän olisi varmasti räppäri, arvelee Kari Salminen. Juice-elokuvassa nimiroolissa nähdään Riku Nieminen.

Elokuvantekijät rakastavat suomirokkia ja iskelmää. Ja niiden tekijöitä. Juice-elokuvassa tehdään suomirokkia, jonka kaltaista ei soiteta missään muualla koko maailmassa. Se on vähän niin kuin suomen kieli, tuo eksoottinen puheenparsi, jonka...

Alussa oli Juice. Hän loi suomirockin kielelliset perusteet ja tuhosi itsensä viinalla. Moni seurasi perässä. ”Rock oli aluksi tahra, sitten kapinaa ja nykyisin nostalgista kulttuurihistoriaa”, kirjoittaa rokkarin elämää 1980-luvulla elänyt elokuvakriitikko Kari Salminen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 15 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic