Uutiset

Jos keskiviikon lakko tyhjää hyllyjä kaupoissa, se näkyy parina seuraavana päivänä – uudet toimitukset liikkeelle heti huomisaamuna

Jos yli 4 500 elintarviketyöläisten osallistuminen keskiviikon poliittiseen lakkoon näkyy kuluttajille tyhjinä kaupan hyllyinä, niin se näkyy todennäköisesti loppuviikolla torstaina ja perjantaina.

– Toivotaan, että tuotteita riittää. Uudet toimitukset lähtevät mahdollisimman pian, kun toiminta aamulla lakon jälkeen taas käynnistyy, kertoo elintarvikeyhtiö Atrian viestintäjohtaja Hanne Kortesoja.

Kortesojan mukaan Atria on varautunut lakkopäivään toimittamalla kaupoille tuotteita etukäteen.

Atrian väestä lakkoon osallistuu runsaat tuhat työntekijää.

Lakko on hiljentänyt keskiviikoksi Nurmon ja Kauhajoen yksiköissä kaiken muun tuotannon paitsi Nurmon siipikarjapuolen. Myös Sahalahden siipikarjayksikkö on lakon ulkopuolella.

Siipikarja on rajattu lakon ulkopuolelle nopeasti pilaantuvana tuotteena.

Suomen elintarviketyöläisten liitosta (SEL) lakkoon osallistuu yhteensä 15 elintarvikealan työpaikkaa.

Atrian lisäksi lakkoon osallistuu muun muassa Hartwallin, Fazer Makeisten ja Saarioisten työntekijöitä. Lakossa mukana olevat edustavat vajaata neljännestä kaikista SEL:n jäsenistä.

Lakolla vastustetaan hallituksen kaavailemaa lakiesitystä, joka heikentäisi irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Hallitus on viilannut muutoksen koskemaan ensin kaavaillusta alle 20 hengen yrityksistä alle 10 hengen yrityksiin.

– Itse pääasiahan ei ole tässä muuttunut eli että tämä laki ei kohtelisi työntekijöitä tasapuolisesti, toteaa Atrian Nurmon tuotantolaitoksen pääluottamusmies Mauno Lemettinen.

Hän arvioi, ettei yhden päivän lakolla ole vielä isoa merkitystä tuotteiden riittävyydelle kuluttajille saakka.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti