Uutiset

Jotkut perusterveet lapset kuolleet Britanniassa harvinaiseen tulehdussyndroomaan

Tauti näyttäisi olevan Kawasakin tauti, tutkijat uskovat sen olevan yhteydessä koronavirukseen.
Britannian terveysministeri Matt Hancock kertoi tiistaina harvinaisesta lasten tulehdustaudista, joka näyttäisi olevan yhteydessä koronavirukseen. Kuva: epa08387732
Britannian terveysministeri Matt Hancock kertoi tiistaina harvinaisesta lasten tulehdustaudista, joka näyttäisi olevan yhteydessä koronavirukseen. Kuva: epa08387732

Jotkut perusterveet lapset ovat Britanniassa kuolleet harvinaiseen tulehdussyndroomaan, jonka tutkijat uskovat olevan yhteydessä covid-19-tautiin, kertoi terveysministeri Matt Hancock tiistaina.

Italialaiset ja brittitutkijat selvittävät mahdollista yhteyttä koronaviruspandemian ja lasten vakavien tulehdussairauksien välillä. Tulehdukseen sairastuneilla lapsilla on korkea kuume ja suurentuneet kaulan imusolmukkeet.

Yksi pahimmin koronaviruksesta kärsineistä alueista on Pohjois-Italia. Siellä lääkärit ovat raportoineet epätavallisen suuresta määrästä alle yhdeksänvuotiaita lapsia, joiden sairaus näyttäisi olevan Kawasakin tauti, joka on yleisempi osissa Aasiaa.

– Jotkut lapset kuolivat vaikka heillä ei ollut perussairauksia, Hancock sanoi LBC-radiolle Reutersin mukaan.

Hän sanoi kyseessä olevan uusi sairaus, jonka koronavirus on ehkä aiheuttanut. Tästä ei kuitenkaan ole varmuutta, sillä jotkut siihen sairastuneista eivät testien mukaan olleet saaneet koronavirusta.

Kawasakin taudin syy tuntematon

Kawasakin taudin syy on tuntematon. Se tulee usein alle viisivuotiaille lapsille. Duodecim-terveyskirjaston mukaan taudin oireita ovat jatkuva korkea kuume (kesto yli viisi vuorokautta), silmän sidekalvojen punoitus, ihottuma, suurentuneet kaulan imusolmukkeet sekä suuoireet, joita ovat kielen ja suun limakalvojen punoitus sekä huulten punoitus ja halkeilu.

Lisäksi lapsilla todetaan usein muitakin vaivoja, kuten korvatulehdusta, vatsakipua, ripulia ja sydäntulehdusta. On olemassa todisteita siitä, että yksilöt voivat periä alttiuden taudille.

Britannian sisäministeri Victoria Atkins kehotti vanhempia valppauteen.

– Tämä osoittaa, miten nopeasti tämä virus liikkuu ja miten odottamattomia sen vaikutukset ovat, hän sanoi Sky Newsille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic