Uutiset

Joukkovoima jäi odotettua heikommaksi – mielenosoittajat arvostelevat hallituksen leikkauksia

Joukkovoima-mielenosoitus hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan alkoi odotettua vaisummin lauantaina Helsingissä, vaikka väkeä olikin saapunut eri puolilta Suomea.

Poliisin arvion mukaan aurinkoiselle Senaatintorille oli kokoontunut arviolta 1000-1500 ihmistä. Mielenosoitukseen oli odotettu 3000-5000 ihmistä.

Mäntyharjulta mielenosoitukseen tullut Ano Väisänen kertoi lähteneensä liikkeelle leikkausten vuoksi, vaikka miehen kyltissä lukikin, että Nato on Suomen tuho.

– Hallitus käy koko kansan kimppuun, Väisänen arvioi.

Lahdesta tullut Nina Mäntylä vastustaa erityisesti ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaamista. Hänen mukaansa hallituksella olisi muitakin keinoja panna taloutta kuntoon kuin ottaa niiltä, joilla on muutenkin vähän.

Mäntylä ihmettelee, miksi hallitus ei esimerkiksi luo päivähoitomaksuihin uusia maksuluokkia isotuloisille. Hänestä esimerkiksi yli 6000 euroa tienaavat voisivat maksaa lasten päivähoidosta nykyistä enemmän.

Mäntylän luottamus Juha Sipilän (kesk.) trioon on muutenkin alhaalla. Mäntylästä hallituksen pitäisi olla reilu ja rehellinen ja sitä se ei hänestä ole.

Mielenosoitus järjestäytyy Senaatintorilla kulkueeksi ja jatkaa Senaatintorilta kohti Hakaniemeä. Mielenosoituksen on tarkoitus kestää kello 18:aan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti