Uutiset

Jouluaattona Arabianrannassa tapahtuneesta henkirikoksesta nostettiin murhasyyte – Uhri oli seitsemänvuotias poika

Helsingin käräjäoikeuden tietojen mukaan vuonna 1982 syntynyt mies vastaa heinäkuussa murhasyytteeseen 7-vuotiaan sukulaiseensa kohdistuneesta henkirikoksesta. Poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty on uhrin eno.
Arabianrannan henkirikoksen tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth osallistui joulukuussa 2018 juttua koskevaan vangitsemisistuntoon. Jutun epäiltyä vastaan on nostettu murhasyyte. Kuva: Joel Maisalmi
Arabianrannan henkirikoksen tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth osallistui joulukuussa 2018 juttua koskevaan vangitsemisistuntoon. Jutun epäiltyä vastaan on nostettu murhasyyte. Kuva: Joel Maisalmi

Vuonna 1982 syntynyt mies vastaa murhasyytteeseen Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla Arabianrannassa Helsingissä tapahtuneen henkirikoksen vuoksi. Henkirikoksen uhrina oli nuori poika.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä STT. Myös Lännen Media sai tiedolle vahvistuksen Helsingin käräjäoikeudesta sekä jutun syyttäjältä.

Uhri oli 7-vuotias poika

Seitsemänvuotias poika joutui henkirikoksen uhriksi jouluaattona 2018. Epäilty tekijä on poliisin mukaan pojan eno, joka oli vierailemassa pojan perheen luona. Asunnossa oli poliisin mukaan paikalla teon aikana uhrin lisäksi tämän muu perhe.

Miehen epäillään riistäneen lapsen hengen vierailun yhteydessä. Poliisi otti hänet kiinni tapahtumapaikalla, ja Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin joulukuun lopussa 2018.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista on kertonut, että kyse oli impulsiivisesta teosta.

Vangitsemisistunnon yhteydessä joulukuussa 2018 Kanth kuvaili, ettei heidän mukaansa asunnossa tapahtunut aiemmin mitään sellaista, mikä olisi enteillyt tulevaa henkirikosta.

– Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, Kanth kuvaili poliisin tiedotteessa kesäkuussa.

Jutun esitutkinta valmistui kesäkuussa. Poliisi on aiemmin kertonut, että juttua tutkittiin murhana, koska tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja koska uhri oli puolustuskyvytön.

Epäilty mielentilatutkimuksessa

Poliisin mukaan epäilty on tunnustanut henkirikoksen esitutkinnan aikana.

– Varsinainen tutkintatyö oli tehty pian tapahtuman jälkeen, Kanth kuvaili, kun esitutkinta valmistui.

Mies toimitettiin esitutkinnan aikana myös mielentilatutkimukseen, jonka tulokset luovutetaan Helsingin käräjäoikeudelle.

Jutun käsittelylle on kihlakunnansyyttäjä Eija Velitskin mukaan varattu käräjäoikeudessa yksi käsittelypäivä. Syyttäjän haastehakemus tulee lähtökohtaisesti julkiseksi, kun asian käsittely on alkanut käräjäoikeudessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti