Uutiset

Joulurauha Kortenimen perinnetilalla 14.12

Liesjärven kansallispuiston Korteniemen perinnetilalla hiljennytään joulun sanomaan nuotiotulen ja kynttilälyhtyjen loisteessa torstaina 14.12. kello 18 – 20. Luvassa on Tammelan seurakunnan tervehdyssanat, joulurauhan hartaus ja rakkaita joululauluja.

Korteniemen perinnetilan vanha tupa, kuusineen ja elävine kynttilöineen, sähkövalon ulottumattomissa ja hiikumattoman luonnon parissa huokuu vanhan ajan joulutunnelmaa. Kehdossa on oljet, katossa himmeli ja pöydällä tuomaanristi, muita koristeita ei perinnetilan joulussa tarvita. Korteniemessä aika melkein pysähtyy, oikeastaan se tuntuu käyvän taaksepäin, lähemmäksi ensimmäistä joulua.

Valoa tilaisuuteen saa nuotion loisteesta. Hartauden jälkeen on vuorossa kuusen kynttilöiden sytytys tuvassa, yhteislauluna tuttuja joululauluja ja lämmintä juotavaa. Illan päätteeksi poltetaan sänkyoljet ja toivotetaan kaikille rauhallista joulun aikaa.

Tapahtuma pidetään pääosin ulkona, joten on tarpeen pukeutua lämpimästi. Pysäköintialueelta on kävelymatkaa tilalle 200 metriä. Matkan varrella on muutamia lyhtyjä, mutta omakin lyhty on hyvä ottaa mukaan. Joulukuinen ilta on tunnelmallisen pimeä.

Joulurauha-tilaisuuden myötä Korteniemen henkilökunta haluaa kiittää tilan töihin tänä vuonna osallistunutta talkooväkeä ja toivottaa kaikiki tervetulleiksi jälleen ensi vuonna.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic