Uutiset

Julkisen sanan neuvosto saa uuden puheenjohtajan Ylestä – Elina Grundström ei hakenut toiselle kaudelle

Valituksi tulleella Eero Hyvösellä, 60, on monipuolinen kokemus media-alan journalistisista johtotehtävistä.
Vuodesta 2016 Julkisen sanan neuvostoa johtanut puheenjohtaja Elina Grundström ei hakenut toiselle kaudelle.

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uusi puheenjohtaja on oikeustieteen kandidaatti Eero Hyvönen, 60. Neuvoston kannatusyhdistys päätti valinnasta torstaina.

Nelivuotisen toimikautensa ensi vuoden alussa aloittava Hyvönen siirtyy tehtävään Ylestä. Hän on Yle Metropolin ja Suomi-deskin päällikkö, joka on aikaisemmin toiminut yleisradioyhtiössä aluetoiminnan kehityspäällikkönä sekä Yle Hämeen päällikkönä.

Hyvönen työskenteli pitkään myös vastaavana päätoimittajana Nelosen uutisissa ja päätoimittajana Helsingin Sanomissa. Lisäksi hän on toiminut Radio Cityn ja Ylioppilaslehden päätoimittajana.

– Hyvönen on osoittanut vahvaa journalistisen etiikan hallintaa ja hyvää harkintakykyä kovissakin paikoissa. Uskomme, että hän kykenee luotsaamaan JSN:ää menestyksellisesti aikana, jolloin luotettavan median tarve on poikkeuksellisen korostunut, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Holmberg perusteli valintaa.

Hyvönen itse painottaa luottamusta:

– Media-ala ja JSN elävät luottamuksesta siihen, että sananvapautta käytetään reilusti. Ytimessä on ihmisten oikeus tietää ja saada totuudenmukaista tietoa. Sen edistämisessä riittää työtä, vaikka Suomi pärjää hyvin kansainvälisissä mittauksissa.

Hyvönen seuraa tehtävässä Elina Grundströmiä, joka on johtanut Julkisen sanan neuvostoa sen ensimmäisenä päätoimisena puheenjohtajana vuodesta 2016. Grundström ilmoitti toukokuussa, ettei hae toiselle kaudelle. Tehtävää haki yksitoista henkilöä.

JSN on median itsesäätelyelin. Sen tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti