Uutiset

Junaliikenne on poikki Etelä-Suomessa sähkökatkon takia – heijastuu kaikkiin junavuoroihin

Sähkökatko on katkaissut junaliikenteen laajasti Etelä-Suomessa väleillä Helsinki–Turku ja Helsinki–Riihimäki. Vikaa korjataan, mutta ei ole tietoa, koska junat taas kulkevat. Aiemmin illalla sattunut henkilövahinko ei vaikuttanut sähkövikaan.
Junat seisovat juuri nyt koko Etelä-Suomessa sähkövian takia. Vaikutukset ulottuvat kaikkiin junavuoroihin.

Junaliikenne on täysin pysähdyksissä väleillä Helsinki–Turku ja Helsinki–Riihimäki. Vaikutukset heijastuvat koko Suomen junavuoroihin.

VR:n mukaan syynä on sähkökatko. Korjausajasta ei ole arviota. VR pyytää matkustajia varautumaan merkittäviin viivästyksiin.

Osa matkoista saatetaan korvata linja-autoilla, joista tuoreet tiedot löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Vika alkoi kello 19.05. VR:n mukaan kyse on liikenneohjausjärjestelmän viasta, josta vastaa Liikennevirasto. Liikennevirasto korjaa vikaa parhaillaan.

Aiemmin illalla tapahtunut henkilövahinko ei liity sähkövikaan

Aiemmin illalla Helsingin Pasilassa sattui henkilövahinko, jonka takia viranomaiset sulkivat osan raiteista ja pysäyttivät junaliikenteen hetkellisesti.

VR:n mukaan nämä kaksi tapausta ovat täysin erilliset, eivätkä liity toisiinsa. Laajemmin junaliikenteen pysäyttänyt sähkövika ei siis seurannut henkilövahingosta.

Täydennetty juttua kello 20.42 VR:n viestinnän tiedoilla, että aiemmin illalla Helsingissä sattunut henkilövahinko ei vaikuttanut sähkökatkoon.

Uusimmat

Fingerpori

comic