Uutiset

Junat kulkevat toistaiseksi lakosta ja lumisesta säästä huolimatta – ahdasta voi tulla iltapäivällä

VR:n kaukoliikenne on perjantaiaamuna päässyt kulkemaan pääosin normaalisti aktiivimallin lakosta ja sääolosuhteista huolimatta.

VR:n viestinnästä kerrotaan Lännen Medialle aamukahdeksan aikaan, että junaliikenne toimii normaaliin perjantaiseen tapaan. Torstai-iltana yhtiö varoitti, että sää voi aiheuttaa viivästyksiä vielä perjantaina.

Aamuviiden jälkeen päärautatieasemalla oli tapahtunut henkilövahinko, mutta pelastustyöt saatiin hoidettua aamun aikana. Häiriötilanne on Liikenneviraston mukaan ohi.

Helsingin lähijunaliikenteessä on kuitenkin perjantaina odotettavissa tavanomaista enemmän ruuhkaa, koska pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä merkittävä osa seisoo.

Iltapäivällä pääkaupunkiseudusta pois lähtevät kaukojunat ovat myös täynnä.

Kello 15–17 lähtevät junavuorot Helsingistä kohti Itä-Suomea ovat VR:n mukaan pitkälti loppuunmyytyjä. Lisäksi Tampereelle ja Turkuun lähteviin juniin on aamukahdeksan jälkeen tarjolla ainoastaan hajapaikkoja. Yhtiössä muistutetaan, että perjantai-iltapäivä on normaalistikin ruuhkapiikki.

Pääkaupunkiseudulle suuntaava tieliikenne on niin ikään toistaiseksi toiminut sujuvasti. Liikenneviraston liikennetilannekartta ei aamukahdeksan jälkeen näyttänyt tavanomaista suurempia ruuhkia.

Ammattijärjestö SAK järjestää Helsingissä perjantaina poliittisen lakon, johon odotetaan tuhansia osallistujia eri puolilta Suomea. Osallistujille on järjestetty erillisiä bussikuljetuksia Helsinkiin.

Senaatintorilla pidettävä lakko alkaa SAK:n verkkosivujen mukaan kello 11.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti