Uutiset

Jussi Niinistö: Selvitämme, pitäisikö asevelvollisten vuosittaisia saapumiseriä lisätä

Rekrytointi vuoden alussa perustettuihin puolustusvoimien valmiusyksiköihin on sujunut hyvin.

Puolustusministeri Jussi NIinistö (sin.) kertoo, että toistaiseksi yksikköön on riittänyt vapaaehtoisia varusmiehiä. Viimeisestä saapumiserästä jouduttiin määräämään vain yksi varusmies yksikköön. Yksiköiden miesmäärää ei kerrota, sillä sotilaalliseen valmiuden yksityiskohdat ovat salaisia.

Niinistö uskoo, että hyvä rekrytointilinja pitää.

-Tehtävä koetaan tärkeäksi. Niin kauan kuin koulutus voidaan pitää riittävän haastavana, niin uskon hakijoita riittävän.

Puolustushallinnossa selvitellään parhaillaan, pitäisikö alokkaiden palvelukseen astumisen aikatauluja rukata. Tämäkin on osa valmiuden kehittämistä. Nyt armeijaan mennään kahdessa erässä vuodessa.

-Olemme antaneet pääesikunnalle tehtäväksi selvittää, tarvitaanko muutoksia. Voi olla, että kahden erä malli riittää, varsinkin, kun meillä on nyt valmiusyksiköt, Niinistö toteaa.

Suomessa on aiemmin ollut käytössä kolmen erän sekä viiden erän malli. Jälkimmäisessä mallissa eriä oli joka toinen vuosi kaksi ja joka toinen kolme.

Niinistö pohtii, että kolmen tai neljän erän malli voisi tuoda paremman valmiuden. Toisaalta muutos vaatisi paljon työtä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic