Uutiset

Juuri yhdistynyt Metso Outotec vähentää jopa 280 työntekijää Suomesta

Metson Tampereen tehtaasta tuli osa uutta Metso Outotecia nyt heinäkuun alusta lähtien. Kuva: TONI REPO
Metson Tampereen tehtaasta tuli osa uutta Metso Outotecia nyt heinäkuun alusta lähtien. Kuva: TONI REPO

Metso Outotecin yhdistyminen tuli voimaan heinäkuun alussa ja nyt viikon kuluttua yhtiö kertoi aloittavansa yt-neuvottelut, joiden piirissä on enemmistö konsernin työntekijöistä Suomessa eli noin 2 400 henkilöä.

Neuvottelut johtavat enimmillään 280 työntekijän vähennykseen.

Henkilöstövaikutusten ei arvioida kohdistuvan Outotec Turula Oy:n, Outotec Ceramics Oy:n ja Outotec Filters Oy:n toimintoihin eikä Metso Minerals Oy:n Kivenmurskaus-liiketoimintaan.

Yt-neuvotteluiden odotetaan päättyvän syyskuussa.

Metso Outotecin pääkonttori on Suomessa, ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Se työllistää kansainvälisesti yhteensä yli 15 000 henkilöä yli 50 maassa. Yhtiön tiedotteen mukaan nyt ilmoitettua vastaavia, uuden organisaation rakentamiseen liittyviä neuvotteluja on suunnitteilla paikallisten prosessien ja aikataulujen mukaisesti myös muissa Metso Outotecin toimintamaissa.

Metso Outotec tuottaa murskaus- ja seulontalaitteita kivenmurskeen tuotantoon sekä laitteita ja ratkaisuja mineraalien käsittelyyn, metallien jalostukseen, kemialliseen prosessointiin sekä metallin ja jätteen kierrätykseen.

Sen havainnollistava yhdistetty liikevaihto vuonna 2019 oli noin 4,2 miljardia euroa.

Päällekkäisiä toimintoja

Metso Outotec perusteli keskiviikkona yt-neuvotteluita organisaatiouudistuksella sekä tarkoituksella vähentää kahden aiemman organisaation päällekkäisyyksiä ja saavuttaa yhdistymiselle asetetut synergiatavoitteet.

Yritys on kertonut odottavansa vähintään 150 miljoonan euron vuosittaisia liikevaihtosynergioita kolmannen vuoden loppuun mennessä.

Kun Metso Outotec -yrityskaupasta runsas vuosi sitten kerrottiin julkisuuteen, silloinen Outotecin hallituksen puheenjohtaja ja nykyinen Metso Outotecin hallituksen varapuheenjohtaja Matti Alahuhta totesi, että Metso Minerals ja Outotec täydentävät toisiaan poikkeuksellisesti, sillä niillä ei juuri ole päällekkäisiä toimintoja (Yle 4.7. 2019).

Toisaalta Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo kertoi, että henkilöstövaikutuksia tulee olemaan aivan varmasti.

– Esimerkiksi meillä on kaksi pääkonttoria tällä hetkellä, ne yhdistyvät, Vauramo sanoi.

Yhdistymisestä neuvoteltiin viime vuoden puolella useamman kuukauden ajan.

Sen seurauksena Metso jakautui kahtia, ja suurempi osa Metso Minerals yhdistyi Outoteciin. Vanhaan Metsoon jäi venttiililiiketoiminta Metso Flow Control, joka tunnetaan nyt nimellä Neles.

Metso Outotecin hallituksen puheenjohtajana toimii Metson entinen hallituksen puheenjohtaja ja Fortumin ex-toimitusjohtaja Mikael Lilius.

Tampereella yt-ilmoitus jo kesäkuussa

Metso Minerals kertoi kesäkuussa aloittavansa yt-neuvottelut Tampereen toimipisteessä Aggregates-organisaation henkilöstöjärjestelyihin ja niiden vaikutuksiin liittyen.

Yt-neuvottelut koskevat Tampereen tehdas- ja teknologiaorganisaatiota ja Business & Product Management -organisaatiota. Näiden neuvottelujen piirissä on noin 200 henkilöä ja arvioitu vähennystarve on 25 työntekijää.

Näiden neuvottelujen on sanottu johtuvan liiketoiminnallisista syistä, eikä mitenkään yritysfuusiosta.

Uusimmat

Fingerpori

comic