Uutiset

Jyrki Mäkynen pyrkii kolmanneksi kaudeksi yrittäjien johtoon. " Paikallista sopimista pitää nyt saada eteenpäin."

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen pyrkii kolmannelle kaudelle järjestön johtoon yrittäjien liittokokouksessa lokakuussa Turussa.

-Olen käytettävissä seuraavalle kaksivuotiskaudelle, Mäkynen vahvistaa Lännen Medialle.

Päätöstä on edeltänyt perusteellinen harkinta ja järjestöväen kuuleminen.

-Kannustusta, tukea ja toiveita jatkokaudesta on tullut laajalta rintamalta.

Yrittäjien puheenjohtajan työ seuraavalla kaudella liittyy ennen kaikkea vaaleihin.

-Vuoden sisällä on todennäköisesti kolmet vaalit, joista eduskuntavaalit ovat tärkeimmät. Meille tärkeät asiat on saatava vaalikeskustelujen teemoiksi ja hallitusohjelmaan.

Mäkynen painottaa, että Suomen uudistaminen työmarkkinoiden osalta jää nykyhallitukselta kesken.

-Suomeen on saatava mahdollisimman laaja sopimusvapaus työpaikoille riippumatta siitä, ovatko osapuolet järjestyneitä vai eivät. Samat sopimisen mahdollisuudet kaikille, Mäkynen tiivistää.

Yrittäjät ovat halunneet lisätä paikallista sopimista pitkään ja Mäkynen myöntää, että välillä keskustelu tuskastuttaa.

-Jotkut haluavat nähdä paikallisen sopimisen saneluksi ja isäntävallan paluuksi. Valtaosa yrittäjistä näkee, että paikallinen sopiminen on ihan muuta kuin palkan alennus. Otetaan huomioon yrityksen tilanne, myös kasvu.

Linjaa on terävöitetty

Yrittäjien kannanotot ovat viime aikoina tulleet aiempaa ärhäkämmiksi. Äskettäin Suomen Yrittäjien työvaliokunta kannusti yrityksiä maksamaan henkilökuntansa työttömyyskassan jäsenmaksun liitoista riippumattomaan työttömyyskassaan.

-Astetta suoraviivaisempaan suuntaan linjaa on viety. Kassamaksuja koskeva esitys oli hyvin harkittu. Halusimme herättää keskustelua ay-liikkeen ja työttömyyskassojen koplauksesta yhteen. Monilla on se käsitys, että ay-liike maksaa työttömyyskorvaukset, mikä ei pidä paikkaansa.

Mäkynen on johtanut Suomen Yrittäjiä kaksi kahden vuoden pituista kautta. Järjestön sääntöjen mukaan sama puheenjohtaja voidaan valita vain kolmeksi kaudeksi peräkkäin.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic