Uutiset

Jyväskylässä korkein määrä uusia koronatartuntoja huhtikuun alun jälkeen – Altistuneita pelätään olevan jopa satoja

Sairaanhoitaja otti koronavirustestiä Forssan sairaalassa elokuussa. Kuvituskuva

Koronatartuntojen määrä Jyväskylässä on korkein viime huhtikuun alun jälkeen ja altistuneita arvioidaan olevan jopa satoja, Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ilmoitti tänään, että Jyväskylässä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Tilastoissa eivät näy vielä tänä aamuna ilmoitetut uudet kahdeksan koronatartuntaa.

Tänä aamuna todetuista koronatartunnoista kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen. Tartuntojen vuoksi jopa kaksisataa ihmistä aiotaan asettaa karanteeniin joukkoaltistumisen vuoksi. Tartuntojen syynä ovat yksityisten ihmisten järjestämät tapahtumat, joissa on tapahtunut joukkoaltistumisia.

Lehden tietojen mukaan osa altistuneista on jo asetettu karanteeniin, mutta kaikkia ei ole vielä tavoitettu.

Tartuntaryppäiden lisäksi on todettu yksittäisiä tartuntatapauksia

Tartuntaryppäiden lisäksi Jyväskylässä on todettu yksittäisiä tartuntatapauksia, joiden alkuperä ei ole tiedossa.

Jyväskylän kaupunki ilmoittaa olevansa huolissaan tartuntatapausten noususta ja on valmis asettamaan uusia rajoitustoimenpiteitä ja -suosituksia asukkaille, mikäli tartuntojen määrä jatkaa nousua.

–  Tilanne Jyväskylässä on huolestuttava ja jokaisen asukkaan on nyt suhtauduttava siihen erityisellä vakavuudella. Omalla käytöksellämme vaikutamme nyt tartuntojen leviämiseen, ja vain noudattamalla turvallisuusohjeita voimme välttää laajojen rajoitustoimenpiteiden käyttöönoton, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä painottaa kaupungin tiedotteessa.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic