Uutiset

K-kauppoihin rakennetaan sähköautojen latausverkko - tavoitteena kasvattaa myyntiä ja pienentää päästöjä.

K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander korostaa, että ryhmällä on maan kattavimman kauppaverkon takia erinomaiset mahdollisuudet tarjota uusia palveluja. Vuoden 2019 loppuun mennessä K-latausverkkoon tulee lähes 400 latauspistettä yli 70 kohteeseen. Latauspisteet avataan isojen kaupunkien K-Citymarketien, K-Supermarketien ja K-Rautojen yhteyteen.

Kaikki latauspisteet ovat alkuvaiheessa asiakkaille maksuttomia. Myöhemmin pikalatauspisteet voivat muuttua maksullisiksi, mutta K-ryhmä miettii myös ratkaisuja, joissa keskittäjäasiakkaat palkittaisiin maksuttomilla latauksilla. Pikalatauksella voi jatkossa ajaa noin 500 kilometriä.

Helander painottaa, että K-ryhmän on alan isona toimija kannettava vastuuta siitä, että uuden tekniikan tuomat mahdollisuudet tulevat asiakkaille tarjolle. K-ryhmän kaupoissa käy 1,5 miljoonaa asiakasta päivittäin.

-Meillä on velvollisuus edistää Suomen ilmastotavoitteita ja tukea Suomen hallitusta siinä, että liikenteen päästövähennystavoitteet saavutetaan.

Hallituksen tavoitteena on saada Suomen teille vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2030 mennessä.

Ilmastotavoitteiden lisäksi kaupparyhmä etsii luonnollisesti uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

-Rakennamme uutta liiketoiminta vanhaan liiketoimintaan, päivittäistavarakauppaan, autokauppaan ja rakentamisen ja talotekniikan kauppaan nojaten.

Helander arvioi, että latausverkko voi lisätä kiinnostusta K-kauppoihin.

-Trafiikkia K-ryhmän kauppoihin voi tulla lisää. Päivittäistavara ja talotekniikan kauppa voivat hyötyä.

K-ryhmän teettämän tutkimuksen mukaan kauppa on kaikista julkisista pisteistä luontevin paikka sähköauton lataamiselle.

Yhteiskäyttöautoja kokeillaan

Sähköautojen latausverkon lisäksi K-Supermarketeihin ja K-Rautoihin tulee ainakin koejaksoksi tarjolle yhteiskäyttöautoja.

Kokemuksia kerätään seitsemästä kaupungista eri puolilta Suomea ja pilotti kestää kuusi kuukautta. Vuokrattavat autot ovat Seat Leon ja Volkswagen Crafter-pakettiauto.

-Haluamme tutkia kuinka kiinnostava lähikauppa on yhteiskäyttöauton noutopisteenä. Yhteiskäyttöautojen uskotaan olevan kiinnostavia erityisesti kaupunkien keskustoissa, joissa on krooninen pula pysäköintipaikoista, K-ryhmän autokaupan toimialajohtaja Johan Friman sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic