Uutiset

Kaaos Lontoon Gatwickin lentokentällä pahenee – Kentän sulkeminen koski torstaina 110 000:ta matkustajaa

Joku lennättää laittomia lennokkeja lentokentän yläpuolella. Poliisi ei ole vielä ampunut niitä alas.
Lontoon Gatwickin lentokenttä alkaa olla täynnä turhautuneita matkustajista. Lentoliikenne on ollut koko torstaipäivän keskeytetty kentän yläpuolella lentävien laittomien lennokkien takia. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Lontoon Gatwickin lentokenttä on ollut suljettuna keskiviikkoillasta lähtien, kun lentokentän yläpuolella havaittiin lennätettävän laittomia lennokkeja.

Niitä havaittiin myös torstaina, joten kenttä on pysynyt suljettuna koko päivän. Torstaina lentoliikenteen keskeyttäminen kosketti jo 110 000:ta matkustajaa ja 760:tä lentokonetta.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä 10 000 ihmisen matka keskeytyi. Turhautuneet matkustajat joutuivat odottamaan jopa tunteja sisällä lentokoneissa ja terminaalissa.

Lentokenttä on edelleen täynnä matkustajia. Pääministeri Theresa May totesi torstaina tiedotustilaisuudessa, että lakia lennokkien kieltämiseksi ollaan säätämässä.

Gatwickin lentokenttä on neuvonut lentoyhtiöitä perumaan torstain lentonsa ainakin iltaseitsemään asti.

Tulevia lentoja ohjataan muille kentille, kuten Lontoon Heathrowiin, Lutoniin ja Birminhamiin sekä naapurimaihin Pariisiin ja Amsterdamiin.

BBC:n mukaan tilanne voi kestää useita päiviä.

Gatwick on Britannian toiseksi vilkkain lentokenttä. Pelkästään tulevina pyhinä arviolta 2,9 miljoonaa ihmistä matkustaa kentän kautta.

Lennokkien lennättäminen on kiellettyä lentokentän läheisyydessä

Yli 20 poliisia on etsimässä lennokkien lennättäjää. Poliisipäällikkö Justin Burtenshaw kertoi BBC:lle, että lennättäjää on vaikea paikantaa.

– Aina kun luulemme pääsevämme häntä lähelle, lennokit katoavat. Kun aiomme avata lentokentän, lennokit ilmestyvät taas.

Poliisi ei ole innokas ampumaan lennokkeja alas harhaluotien pelossa. Poliisin erikoisjoukkojen tarkka-ampujat ovat kuitenkin valmiina ampumaan lennokit alas, jos niitä vielä havaitaan.

Britanniassa lennokin lennättäminen on kiellettyä kilometrin säteellä lentokentästä. Myös yli 120 metrin korkeudessa lennättäminen on laitonta, koska silloin kasvaa riski törmätä lentokoneeseen.

Lentokoneen turvallisuuden vaarantaminen on rikos, josta voi saada viiden vuoden vankeustuomion.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti