Uutiset

Kaatuneen luotsiveneen valmistaja epäilee, että veneelle sattui jotakin hyvin poikkeavaa

Suomenlahdella perjantaina kaatuneen luotsiveneen on valmistanut kokkolalainen Kewatec Aluboat. Yhtiön toimitusjohtaja Jens Ahlskog arvioi, että kaatumisen syynä on jokin hyvin poikkeava tapahtuma. Kewatec Aluboat osallistuu kahden ihmisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden tekniseen selvittelyyn yhdessä Finnpilot Pilotage-yhtiön ja viranomaisten kanssa maanantaina.

-Meidät on tämän viikonlopun aikana täyttänyt suru tästä tapauksesta. Kärsimme niiden kanssa, joita tämä voimakkaasti koskettaa, Ahlskog kertoo tunnelmista kokkolalaisessa yhtiössä.

Hänen mukaansa kuulostaa siltä, että luotsiveneelle on tapahtunut jotakin hyvin poikkeavaa. Veneen valmistajan mukaan sääolosuhteet eivät ole voineet olla onnettomuuden syynä. Myös onnettomuustutkimuskeskus on todennut, että luotsiveneet on tehty hyvin koviin olosuhteisiin.

-Toivotaan, että saadaan tietää, kun vene nostetaan ylös.

Onnettomuusveneen nostoa Emäsalon luotsipaikan läheltä 20-30 metrin syvyydestä suunnitellaan maanantaille.

Ahlskogin mukaan myös Kewatec Aluboatin piirissä on jo mietitty onnettomuuteen johtaneita syitä.

-Tämän viikonlopun aikana asiaa on selvitetty omin päin ja kaivettu kaikki dokumentit esille. Kaikenlaista on pohdittu ja mietitty, mutta niitä spekulaatioita on turha ruveta levittämään.

Veneitä valmistettu 12

Kewatec Aluboat on valmistanut yhteensä 12 kappaletta samanlaisia luotsiveneitä kuin Suomenlahdella uponnut vene oli. 15 metriä pitkän veneen malli on Pilot 1500 ja puolet Kokkolassa valmistetuista veneistä on toimitettu Ruotsiin ja puolet Suomeen.

-Ne ovat hyvin tykättyjä, niitä on paljon koeajettu ja testattu.

Tällä hetkellä Kewatec Aluboatin tuotannossa ei ole samanlaisia veneitä kuin uponnut luotsivene oli. Yhtiö valmistaa tällä hetkellä hieman suurempia luotsiveneitä Norjaan. Yhtiö ei aio tarjota asiakkaille uponneen veneen kaltaista mallia ennen kuin onnettomuuden tekninen tutkinta on valmis.

Vuonna 1998 toimintansa aloittanut Kewatec Aluboat on luotsiveneiden valmistajana Pohjoismaiden markkinajohtaja. Yhtiö on rakentanut satoja aluksia. Nykyään sillä on valikoimassaan yli 30 erilaista perusmallia. Tuoteryhmissä on työveneitä, matkustaja-aluksia, öljyntorjunta-aluksia, luotsiveneitä sekä huviveneitä. Useimmat niistä on suunniteltu todella kovaan avomerikäyttöön.

Juttua muokattu 15.15. Toimitusjohtaja Jens Ahlskog tarkentaa lausuntoaan Lännen Medialle ja korostaa, että veneessä ei ole tapahtunut mitään poikkeavaa, vaan veneelle on tapahtunut jotakin poikkeavaa. Veneen pituus on 15 metriä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic