Uutiset

Kadonnutta jalkapalloilijaa kuljettaneen Emiliano Salan lentokoneen hylky löytyi Englannin kanaalista

Jalkapalloilija Emiliano Salaa kuljettaneen, viime kuussa kadonneen pienkoneen hylky on löytynyt Englannin kanaalista. Asiasta kertoi merentutkijoita myöhään sunnuntai-iltana.

Emiliano Salaa kuljettaneen pienkoneen uskotaan syöksyneen mereen maanantaina 21. tammikuuta. 28-vuotias argentiinalaissyntyinen Sala oli lentäjä David Ibbotsonin kyydissä matkalla Länsi-Ranskan Nantesista Englannin Cardiffiin, jossa Salan oli määrä aloittaa Cardiff City -joukkueen pelaajana Valioliigassa. Kaupunkien välillä ei ole suoraa reittiliikenneyhteyttä, joten hänen agenttinsa järjesti Salalle pienkonekyydin.

Kadonnutta lentokonetta on etsitty yksityisellä rahoituksella.

Merenalaiset etsinnät alkoivat sunnuntaina. Muutamaa päivää aikaisemmin tutkijat olivat löytäneet kaksi todennäköisesti turmakoneeseen kuulunutta istuinpehmustetta Ranskan rannikolta.

– David Ibbotsonin ohjaama, Emiliano Salaa kuljettaneen koneen hylky löytyi varhain aamulla, tutkimuksia johtanut David Mearns kertoi Twitterissä myöhään maanantain vastaisena yönä.

Mearnsin mukaan Britannian ilmaonnettomuuksien tutkimuslaitoksen AAIB:n tutkimusalus on nyt paikallistetun kohteen yläpuolella, ja tarkoitus on tunnistaa turmakone kauko-ohjattavan laitteen avulla.

– Poliisi on ilmoittanut asiasta Emiliano Salan ja David Ibbotsonin perheille. AAIB tekee asiasta lausunnon maanantaina. Tänä yönä ajatuksemme ovat Emilianon ja Davidin perheiden ja ystävien luona, Mearns kirjoittaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic