Uutiset

Kahdeksas kansanedustaja loikkasi Labourista – syytti Corbynia stalinistiksi

Myös konservatiivien keskuudessa on kiinnostusta liittyä loikkareihin, kertoo BBC.
Kahdeksan Labour-puolueesta eronnutta kansanedustajaa on kritisoinut puheenjohtaja Jeremy Corbynia. Kuva: ANDY RAIN

Britannian työväenpuolue Labour jatkaa rakoiluaan. Kansanedustaja Joan Ryan on eronnut puolueesta, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Ryan ilmoitti päätöksestään Twitterissä myöhään tiistai-illalla paikallista aikaa.

Ryan on täten kahdeksas Britannian alahuoneen jäsen, joka on eronnut Labourista kuluvan viikon aikana. Maanantaina seitsemän kansanedustajaa jätti puolueen protestina sen Brexit-kannalle ja sisäiselle antisemitismille.

Erokirjeessä Ryan painotti lähtemisensä syyksi varsinkin puolueessa kehittynyttä juutalaisvastaisuutta. Hänen mukaansa Labourin puheenjohtaja Jeremy Corbyn ei ole pätevä johtamaan maata.

– Corbyn on mahdollistanut ja sallinut myrkyllisen toimintakulttuurin kehittymisen liian laajalle Labour-puolueessa. En voi enää olla osa sitä. Siksi, raskain sydämin, olen eronnut siitä, Ryan kirjoitti Twitterissä julkaisemassaan kirjeessä.

”Stalinistinen klikki” vallannut puoluejohdon

Toisessa, puolueelle suuntaamassaan kirjeessä Ryan kritisoi puolueensa Brexit-politiikkaa.

Hän sanoo, että konservatiivipääministeri Theresa Mayn johdolla Britannia on matkalla kohti ”kovaa brexitiä”, sopimuksetonta eroa EU:sta, mikä tuhoaisi nuorten tulevaisuudennäkymät.

– Jeremy Corbyn ja hänen stalinistinen klikkinsä eivät tarjoa tälle mitään kunnon vastusta, Ryan tylytti.

Myös puolueesta maanantaina eronnut kansanedustaja Chris Leslie syytti Labouria siitä, että äärivasemmisto on kaapannut puolueen.

Konservatiiveja liittymässä loikkariryhmään?

Joan Ryan aikoo eroamisestaan huolimatta jatkaa kansanedustajana. Hän liittyy seitsemän toverinsa muodostamaan itsenäiseen edustajistoryhmään, the Independent Groupiin.

Ryhmä on todennut olevansa kiinnostunut uuden poliittisen puolueen perustamisesta. Sen jäsenet ovat kertoneet haluavansa luoda uudenlaista poliittista kulttuuria Britanniaan.

Spekulointi siitä, onko ryhmään liittymässä lisää jäseniä, alkoi jo maanantaina. BBC.n mukaan myös konservatiivien kansanedustajissa on ollut kiinnostusta itsenäiseen ryhmään liittymisestä hallituksen brexit-politiikan vuoksi.

Yleisradioyhtiön politiikan toimittaja Nick Watt on nimennyt kolme konservatiivien kansanedustajaa mahdollisina loikkareina.

Uusimmat

Fingerpori

comic