Uutiset

Kahden ison risteilijän kauppa varmistui Turkuun - telakalla iso työvoimatarve

Kirsi Turkki

Meyer Turku rakentaa kaksi maailman suurimpiin kuuluvaa Icon-luokan risteilijää. Alusten tilaaja, yhdysvaltalainen Royal Caribbean Cruises-varustamo ja Meyer Turku Oy ovat kaikessa hiljaisuudessa vahvistaneet Turun telakalle suurkaupan. Kaupan arvo saattaa olla jopa kaksi miljardia euroa. Esisopimus laivakaupasta tehtiin viime syksynä. Laiva-alalla Icon-alusten kuvataan tuovan risteilymarkkinoille mullistavia uutuuksia. Ne valmistuvat vuosina 2022 ja 2024.

– Sopimuksen viimeistely kertoo hyvästä yhteistyöstämme Royal Caribbean Internationalin kanssa. Icon-projekti etenee nyt suunnitellusti myös virallisten yksityiskohtien osalta, Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja

Jan Meyer

sanoo.

Icon-alusten

rakentaminen tarkoittaa, että Turun telakka ja verkostoyritykset tarvitsevat paljon lisää uusia työntekijöitä. Meyer Turulla on tällä hetkellä 1600 työntekijää ja telakan työllistämisvaikutus on yhteensä noin 7000 ihmistä. Jan Meyerin mukaan telakan työntekijöiden määrä kasvaa yli 2000:een ja työllistämisvaikutus noin 20 000:een. Kun ihmisiä jää koko ajan eläkkeelle, ovat rekrytointien määrät vielä suurempia. Vuoden 2018 loppuun mennessä Meyer Turku rekrytoi noin 500 uutta työntekijää koko organisaation leveydeltä.

Jan Meyer sanoo, että myös verkostoyrityksissä tarvitaan kasvua.

– Toivomme, että kaikki asianosaiset sekä Turussa että kansallisesti ymmärtävät, että tämä on ainutlaatuinen tilaisuus laivanrakennusteollisuudelle ja suomalaiselle yhteiskunnalle. Suomella on mahdollisuus pysyä teknologisena edelläkävijänä maailmanlaajuisesti tässä korkean teknologian teollisuudessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic