Uutiset

Kahdet potkut eivät riitä — Ruotsin oppositio vaatii myös puolustusministerin päätä vadille

Ruotsin hallituskriisi ei ole vielä ohi, vaikka maan hallitus myllättiin täysin uusiksi. Pääministeri Stefan Löfvenin päätös antaa potkut sisäministeri Anders Ygemanille ja infrastruktuuriministeri Anna Johanssonille ei riitä maan oppositiolle.

Sekä ruotsidemokraatit että kristillisdemokraatit vaativat yhä myös puolustusministeri Peter Hultqvistin eroa.

-Itsekritiikin täydellinen puuttuminen tiedotustilaisuudessa osoittaa, että hallitukselta puuttuu kokonaan ymmärrys ongelmasta ja tilanteen vakavuudesta. Pysymme vaatimuksessamme, että myös puolustusministerin pitää erota, ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Samaa viestitti kristillisdemokraattien Ebba Busch Thor Twitterissä.

-Luottamus puolustusministeriin on lopussa, hän kirjoitti.

Opposition epäluottamuksella on merkitystä, sillä sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen muodostamalla hallituksella on vähemmistö parlamentissa. Epäluottamuslause saattaisi siis edelleen kaataa hallituksen.

-Hoidan sen asian jos ja kun se tapahtuu, Löfven totesi opposition epäluottamuslauseesta.

Hallituskriisi puhkesi, kun paljastui, että osa ministereistä oli tiennyt muita kauemmin Ruotsin kuljetushallituksen it-palveluiden ulkoistuksesta syntyneestä fiaskosta. Miljoonien ruotsalaisten salaiset tiedot päätyivät alttiiksi joutua vääriin käsiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic