Uutiset

Kahta poliisia ammuttu mielenosoituksessa, joka alkoi, kun poliisit selvisivät lähes syytteittä aseettoman tummaihoisen naisen ampumisesta

Yhdysvalloissa on osoitettu mieltä useissa kaupungeissa sen jälkeen, kun poliisien syytteet maaliskuisesta ampumisesta julkistettiin. 26-vuotias Breonna Taylor kuoli maalikuussa poliisin luoteihin, kun poliisi etsi ratsiassa Taylorin asunnosta hänen entistä poikaystäväänsä huumerikoksista epäiltynä.
Mielenosoittajalla oli kädessään sekä Breonna Taylorin että George Floydin kuvat protestissa New Yorkissa aiemmin kesäkuussa. Kuva: epa08479897
Yhdysvalloissa on osoitettu mieltä Breonna Taylorin tapauksen vuoksi useissa kaupungeissa. Kuva: EPA

Kahta poliisia on ammuttu Louisvillessä Yhdysvalloissa, jossa käynnistyi mielenosoituksia, kun valamiehistö julkisti kolmen poliisin pitkään odotetut syytteet mustan naisen ampumisesta maaliskuussa.

Poliisit eivät ole hengenvaarassa.

Tuhannet ihmiset marssivat kentuckylaisen Louisvillen kaduilla keskiviikkona. Kaupungissa on odotettu kiivaasti valamiehistön ratkaisua kuuluisaksi nousseen Breonna Taylorin, 26, ampumisesta.

Louisvilleläinen valamiehistö ilmoitti keskiviikkona, että kolme Tayloria ampunutta poliisia selviää lähes tyystin tuomiotta. Yksi poliiseista saa syytteen vaarasta, jota hän aiheutti naapureille ampumisellaan. Kaksi muuta poliisia jää kokonaan syytteittä.

Ihmiset ovat osoittaneet mieltään syytteiden vähyyden raivostuttamana Yhdysvalloissa myös esimerkiksi New Yorkissa ja Washingtonissa.

Louisvilleen kutsuttiin paikalle kansalliskaarti

Taylorin ampumista muistettu BLM-protesteissa

Mustan Breonna Taylorin ampuminen tapahtui maaliskuussa eli muutama kuukausi ennen kuin laajat Black lives matter -protestit (BLM) alkoivat toukokuussa poliisin tappaman mustan miehen kuolemasta.

Taylorin tapaus on silti ollut yksi BLM-liikehdinnän pontimista, ja hänen nimeään kantavia kylttejä on kannettu lukuisissa mielenosoituksissa.

Maaliskuussa kolme poliisia mursi Taylorin kodin oven ja teki asuntoon keskiyön tienoolla ratsian, jossa he etsivät Taylorin entistä poikaystävää. Poliisit epäilivät, että ex-poikaystävä käyttää Taylorin asuntoa huumepakettien lähettämiseen tai vastaanottamiseen.

Taylorin nykyinen poikaystävä luuli oven murtaneita poliiseja tunkeutujaksi – samaiseksi huumekaupasta epäillyksi mieheksi, jota poliisit etsivät – ja ampui laillisella aseellaan ovea kohti. Yksi poliisi sai osuman reiteensä.

Poliisit ampuivat sen jälkeen yhteensä 32 laukausta asuntoon.

Sängystään noussut 26-vuotias Taylor kuoli noihin luoteihin.

Ilmoittiko poliisi tulostaan?

Poliisit sanovat, että he ilmoittivat ovella tulostaan ja kertoivat olevansa poliiseja ennen oven murtamista.

Heillä ollut etsintälupa salli sen, että he voivat mennä asuntoon yllätyksenä, mutta poliisien mukaan he eivät käyttäneet sitä.

Toisistaan riippumattomat todistajat ovat kertoneet, että he eivät kuulleet poliisien ilmoittavan tulostaan.

Poliiseja kohti luvallisella aseella ampunut Taylorin nykyinen poikaystävä sai aluksi syytteet murhasta ja poliisien vastustamisesta, mutta syytteistä luovuttiin myöhemmin.

Kaksi poliiseista on siirretty hallinnollisiin tehtäviin.

Uusimmat

Fingerpori

comic