Uutiset

Kaikki eivät tunnista seksuaalisen häirinnän rajoja – A-teeman keskustelu kaivaa niitä esiin

Voiko seksuaaliseen häirintään syyllistyä vahingossa? Enemmistö vastasi kyllä A-teeman Taloustutkimuksella teettämässä seksuaalista häirintää käsittelevässä kyselyssä. Aiheesta keskustellaan torstaina juontajapari Annika Damströmin ja Markus Liimataisen vetämässä A-teeman suorassa lähetyksessä.

-Tahdomme käydä etenkin rajanvetokysymystä läpi tarkasti. Monien mielestä sen pitäisi olla ihan itsestään selvää, missä raja menee, mutta monelle se ei sitä ole, Damström sanoo.

Pitäisikö lakia uudistaa?

Millainen on tyypillinen seksuaalinen häiritsijä? Onko sellaista edes olemassa?

-Seksuaalisesta häirinnästä uutisoidaan joka päivä. Jokainen tapaus yllättää: ei voi olla totta, miten tällaista tapahtuu? Miten tämä henkilö ei tajua, ettei näin saa tapahtua?

Damströmin mukaan ohjelmassa kysytään päättäjiltä seksuaalista häirintää koskevan lain uudistamisesta.

-Tällä hetkellä ei esimerkiksi ole laitonta lähettää toiselle kuvaa sukuelimestään. Useiden kuvien lähettäminen tulkitaan ehkä pahimmillaan vainoamiseksi.

Omaakin kokemusta

Damström on itsekin kokenut seksuaalista häirintää.

-Minulle on muun muassa lähetelty peniksen kuvia. Onko edes naista, jota ei jollain tasolla olisi ahdisteltu?

Ohjelmassa kysytään myös miehiltä, mistä ahdistelu heidän mielestään johtuu. Onko kyse valta-asemasta? Miten ahdistelu on yhteydessä seksuaalisuuteen?

Keskustelijoina ovat muiden muassa oikeusministeri Antti Häkkinen, kansanedustaja Sanna Marin, toimittaja Samuli Suonpää, näyttelijä Heidi Lindén sekä Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen.

A-teema: Seksuaalista häirintää TV1 torstaina 16.11. klo 21.05

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti